ponedeljek, 10. april 2017

Slovenska premiera: Samsung Galaxy S8 in S8+

Predstavniki družbe Samsung Electronics so novinarjem predstavili najnovejša modela serije Galaxy S, to sta Galaxy S8 in S8+, ki imata največji in najbolj izrazit zaslon na mobilnih napravah te velikosti. Galaxy S8 in S8+ imata prikazovalnik od roba do roba, ki se preliva preko robov telefona in tvori gladko, neprekinjeno površino brez izboklin in okvirja. Rezultat je poglobljena izkušnja gledanja brez motenj, ki omogoča bolj priročno večopravilnost.
Na voljo sta 5,8-palični in 6,2-palični model, v bogati paleti barv, vključno s polnočno črno (midnight black), sivo orhidejo (orchid gray) in arktično srebrno (artic silver). Posebna zasnova Galaxy S8 in S8+ omogoča udobno, enoročno delovanje, steklo Corning Gorilla Glass 5 na obeh straneh telefona pa zagotavlja vzdržljivost in oblikovno dovršenost.
"Z Galaxy S8 in S8+ smo z brezkončnim zaslonom postavili nov standard neprekinjenega in poglobljenega doživetja. Predstavljena modela Galaxy S8 in S8+ sta izkaz zaveze, da našim uporabnikom ponudimo najboljše modele na trgu, ki poosebljajo pomen varnosti," je na predstavitvi povedal Bernard Purkart, vodja oddelka mobilne telefonije pri Samsung Slovenija, in dodal: "Zato smo vzpostavili učinkovite mehanizme, ki preprečujejo neželeno radovednost in so hkrati nadvse priročni. Na voljo so skeniranje šarenice za popolno varnost, prepoznava obraza za hitro odklepanje telefona in neprekinjeno varovanje telefona z varnostjo na obrambni ravni."
Novinca Galaxy S8 in S8+ sta opremljena z napredno 8 MP F1,7 sprednjo kamero, s pametnim samodejnim ostrenjem in 12 MP F1,7 Dual Pixel glavno kamero, z izboljšano obdelavo slik za fotografije tudi pri najšibkejši svetlobi, s povečavo in brez megljenja. Kamera na hrbtni strani je povsem zlita s površino gladkega profila telefona. S Pro načinom lahko izkoristimo vse zmogljivosti kamere na Galaxy S8 in S8+. V Pro načinu se da prilagajati šest nastavitev: ISO, hitrost zaklopa, osvetlitev, barvne odtenke, ročno ostrenje in temperaturo beline (WB).
Z obema modeloma želi Samsung spet pridobiti zaupanje z redefinicijo varnosti, zato predstavljena modela pomenita nov mejnik v zapuščini pametnih telefonov Samsung. S8 in S8+ imata vgrajen Samsung Knox, obrambno varnostno platformo. Poleg tega telefona nudita širok nabor biometričnih tehnologij, ki jih je že omenil Purkart.
Tako za Galaxy S8 kot S8+ sta značilna visoka zmogljivost in povezljivost, kot prva v industriji imata 10 nm čip, ki omogoča večjo hitrost in učinkovitost. Prav tako omogočata gigabitno LTE in gigabitno wi-fi povezljivost s podporo do 1 Gbps, kar omogoča hiter prenos datotek, ne glede na velikost datoteke. Kot prvi premium napravi s certifikatom UHD Alliance MOBILE HDR PREMIUM Galaxy S8 in S8+ prikazujeta enako živahne barve in kontrast, kot jih želijo upodobiti snemalci filmov. Poleg tega Galaxy S8 in S8+ nudita višjo stopnjo igralne izkušnje z realistično grafično tehnologijo, vključujeta pa tudi Game Pack, ki vsebuje najboljše igre, vključno z igrami, ki so podprte z vmesnikom Vulkan API.
Tu so še druge Galaxy funkcije, ki so jih uporabniki že vzljubili, vključno s standardom IP68, ki pomeni odpornost na vodo in prah; z mikroSD podporo do 256 GB; zaslonom, ki zagotavlja funkcijo 'vedno na voljo'; ter možnostjo hitrega in brezžičnega polnjenja.
Prodaja Galaxy S8 in S8+ se v Evropi začne 28. aprila. Prednaročila Galaxy S8 in S8+ za Slovenijo potekajo od 30. marca naprej. V času prednaročil je cena za Galaxy S8 799 evrov, za Galaxy S8+ pa 899 evrov. Sicer pa je kasnejša priporočena maloprodajna cena za Galaxy S8 819 evrov in za Galaxy S8+ 919 evrov. Tisti, ki so telefon prednaročili, ga dobijo osem dni pred začetkom uradne prodaje.

Foto: organizator, uradna stran Samsung in Flickr

Ni komentarjev:

Objavite komentar