sobota, 18. marec 2017

Prihaja Ljubljanski teden mode LJFW!

Ljubljanski teden mode za pomlad-poletje 2017 se bo konec marca pokazal v vsej domiselnosti. Seli se na Ljubljanski grad in tako bo s podporo Mestne občine Ljubljana ponovno bdel nad slovenskim modnim prostorom. Z najbolj ekskluzivne lokacije glavnega mesta bo svoja obzorja razširil od republik nekdanje Jugoslavije pa vse do Velike Britanije. Pestro osrednje in dodatno dogajanje bo vsem modnih smernic željnim postreglo s svežimi slovenskimi oblikovalskimi imeni, mednarodnimi sodelovanji, modnimi revijami in zanimivimi vzporednimi dogodki.
Model: Marija Mara J., Talia model/ Stiliranje: Barbara Podlogar/ Ličenje: Špela Ema Veble/ Pričeska: Tomaž Turk, Mič Styling (Foto: Peter Giodani)
Modne predstavitve pripravljajo številni odlični slovenski oblikovalci oziroma blagovne znamke, pa jih naštejmo kar v imenskem vrstnem redu: Aleksandra Brlan, Ana Jelinič, Barbara Vrbančič, ERICMATYASH, Janja Videc, Maja Štamol, Morro, M. Fiction, Sanija Reja Aske, Simona Kogovšek, Tina Gorkič in ZOOFA. Revije si bodo obiskovalci na Ljubljanskem gradu lahko v živo ogledali 30. in 31. marca, v popoldanskih in večernih urah.
Sari Valenci (Foto: osebni arhiv)
Dogajanje v sklopu LJFW bo 29. marca otvorila predstavitev slovenskih predstavnic Fashion Scout See (Southeast Europe Fashion Showcase), ki nagovarja oblikovalce celotne regije, dogodek bo v desnem atriju Mestne hiše. ​Na njem se bodo s svojimi izbranimi kosi kolekcij predstavile Petja Zorec s kolekcijo Tristan, Sari Valenci za jesen/zimo 2017-18 in Ana Jelinič s kolekcijo Fishion. Oblikovalke bodo dan prej omenjene kolekcije predstavile v Beogradu, kjer bo strokovna mednarodna žirija izbranim omogočila predstavitev na londonskem tednu mode jeseni 2017 v sklopu revij Fashion Scout.
Eric Maj Potočnik in Matjaž Plošinjak, oblikovalca, ki stojita za zanmko ERICMATYASH

Fashion is great - MINI britanska modna invazija in Peter Movrin

Bogat program pod okriljem LJFW bo postregel z edinstvenim mednarodnim modnim trenutkom pri nas. V Pentlji, trgovini s konceptom, se 30. marca v okviru dogodkov LJFW odpre pop-up prodaja luksuznih britanskih oblikovalcev visoke mode in ekskluzivna razstava izbranih oblačil Petra Movrina​. Prihod britanskih blagovnih znamk Barjis​, DBR Bags,​ Heaven by Deborah Mitchell​, Jessica Russell Flint in Yemzi, ki jih zaznamuje predvsem inovativnost, pa bo s svojim obiskom počastila tudi Sophie Honey, britanska veleposlanica v Ljubljani.
modna revija ZOOFA, september 2016 (Foto: Jure Makovec)

Revija študentov NTF

Študentje NTF bodo tudi letos svoje kreacije predstavili na zaključni reviji na Ljubljanskem gradu. Koncept letošnjih kolekcij je v odgovoru na hitro modno industrijo, ki mlade ustvarjalce usmerja k ročnemu delu in novim tehnologijam. O tem razmišlja tudi projekt Idrijska čipka, znotraj katerega so študentje ustvarili koktajl in večerne obleke s sodobno interpretacijo tradicionalne čipke. Projekt je nastal v sodelovanju z Občino Idrija, Društvom klekljaric idrijske čipke in Centrom za zaščito idrijske dediščine. Z nostalgičnim nabojem gleda v prihodnost ročnih del in omenjene avtohtone tehnike tkanja čipke.
Ana Jelinič, april 2016 (Foto: Jure Makovec)

Pogovor ob kavi

LJFW ljubi dialog kot orodje napredka in izobraževanja. Tokratni 'Pogovor ob kavi' odpira zanimivo temo z naslovom "Ali je moda umetnost oziroma kdaj moda postane umetnost?" ​Pogovarjala se bosta gosta Bogomir Doringer​, v Srbiji rojeni umetnik, filmski ustvarjalec, kurator, ki trenutno deluje v okviru Akademije za uporabne umetnosti na Dunaju in Elena Fajt, izredna profesorica na Naravoslovnotehniški fakulteti, kostumografinja in umetnica. Pogovor med interdisciplinarnima ustvarjalcema bo povezovala Lea Bernetič​, ustanoviteljica Eliei Fashion Consultancy, v Londonu osnovane modne svetovalnice, ki pomaga oblikovalcem pri razvijanju idej in sestavljanju poslovnih načrtov, PR in marketinških strategij. Spet bo zanimivo.

20. obletnica Art teama MIČ STYLING

V sredo, 29. marca, bo svoj okrogli rojstni dan praznoval Art Team Mič Styling. Dolgoletni partner #LJFW ima za obiskovalce pripravljenih nekaj presenečenj, za zdaj je že znano, da bodo predstavili tekočo kolekcijo, Art Team pa na LJFW sodeluje s kreativno zasnovo videza pričesk za celoten Ljubljanski teden mode.
MASS-ova modna revija

MASS-ova predstavitev novih trendov obutve

V četrtek, 30. marca, bo na uradnem prizorišču LJFW na Ljubljanskem gradu v dopoldanskem času potekala modna revija oziroma predstavitev trendov za pomlad/poletje 2017 in dogodek za izbrane javnosti dolgoletnega partnerja Ljubljanskega tedna mode, blagovne znamke MASS.

Prenosi modnih revij

Zaradi trdne odločenosti organizatorja, da živahno slovensko modno dogajanje približa vsem in vsakomur, si bo javnost tokrat revije lahko ogledala tudi na Slovenski cesti. Prenosi revij se bodo predvajali na velikem zaslonu ob Hotelu Slon.
utrinek z LJFW aprila 2016 (Foto: Jure Makovec)
Za vse podrobnosti bodite na tekočem s pomočjo Facebook strani organizatorja, na njegovem uradnem Instagram profilu z oznako @ljfw ter na njihovem uradniem Snapchat profilu z oznako​ LJFWSNAP. SIcer pa je uradna oznaka LJFW Ljubljana Fashion Week na Facebooku, Twitterju in Instagramu ​#LJFW.

Ni komentarjev:

Objavite komentar