torek, 07. marec 2017

Nissan v Ženevi predstavil precej izboljšan Qashqai

Nissan je danes v Ženevi medijem predstavil prenovljenega mestnega terenca Qashqai, ki vključuje precej izboljšav iz višjega kakovostnega razreda. Posodobitve vključujejo predelavo zunanjosti, izboljšano kakovost notranjosti in še večjo zmogljivost vožnje. Na 87. Ženevskem avtomobilskem salonu 2017, ki je za splošno javnost odprt med 9. in 19. marcem, Nissan obenem predstavlja naslednje korake na poti do inteligentnejše prihodnosti avtomobilizma.
Novi Nissan Qashqai, ki velja za eno od pomembnejših premier na aktualnem ženevskem avtosalonu, vključuje širok nabor izboljšav iz premijskega razreda, sodobnejši dizajn in boljšo dinamiko. Ob 10. obletnici prevzema vodilnega mesta na področju mestnih terencev so mu razvojni inženirji dodali še več tehnologij iz segmenta pametne mobilnosti. Z njo gre japonski avtomobilist proti morda ne več tako oddaljeni prihodnosti z ničelno stopnjo emisij in brez smrtnih žrtev v prometu.
Novi Qashqai bo od sredine letošnjega leta na voljo s tehnologijo avtonomne vožnje ProPILOT, ki bo vozniku pomagala pri krmiljenju, pospeševanju in zaviranju na avtocesti. S tem bodo dosegli zanesljivejšo vožnjo, izboljšan nadzor nad vozilom in večjo svobodo pri vožnji v koloni in vožnji z večjo hitrostjo po avtocesti. Paul Willcox, vodja uprave pri Nissan Europe, pravi: "Nissanova vizija inteligentne mobilnosti je v središču naše produktne strategije, ki je podlaga za razvoj vseh naših vozil. Novi Qashqai to dokazuje z izboljšavami, s katerimi bomo tudi v prihodnje postavljali nove standarde v segmentu mestnih terencev."
Načrt za inovativni sistem avtonomne vožnje ProPILOT so v Nissanu prvič predstavili točno pred letom dni, na Ženevskem avtomobilskem salonu 2016. Od lani je Nissan dosegel napredek na vseh treh glavnih področjih avtonomne vožnje: na področju inteligentne vožnje, ki določa, kako se takšna vozila vozijo; na področju inteligentne zmogljivosti, ki zajema napredek na področju napajanja vozil; ter na področju inteligentnega vključevanja, ki zajema širšo strategijo vključevanja avtonomnih vozil v družbo.
Privlačnost novega Qashqaia se odraža tudi v notranjosti, kjer opazimo izboljšano razporeditev, kakovostnejše materiale in naprednejšo tehnologijo. Novost je vrhunska izvedenka Tekna+, z novimi sedeži s kakovostno prevleko iz usnja napa ter prestižnim trirazsežnim prešivanjem na osrednjih ploščah. Nov je večfunkcijski volan v obliki črke D s premium vložki iz črnega kroma. V volan so vgradili štirismerni krmilnik za prikazovalnik v armaturni plošči, s katerim bo uporaba intuitivnejša, voznik je lahko zato bolj osredotočen na cesto. Informacijsko-razvedrilni sistem NissanConnect, vključno z digitalnim radiem DAB in satelitsko navigacijo, ima nov pametni uporabniški vmesnik. Ljubitelji glasbe bodo navdušeni nad ozvočenjem BOSE s sedmimi zvočniki.
Kar se zunanjosti tiče, so povsem predelali sprednji del vozila, kjer so Nissanu Qashqai dodali najnovejšo rešetko V-motion. Nova sta tudi odbijač in pokrov motornega prostora, s predelanimi sklopi luči in bolj izrazitimi razlikami med halogenskimi in diodnimi lučmi. Pri obeh vrstah luči so vključili prepoznaven sistem dnevnih luči v obliki bumeranga. Zaradi prilagajanja osvetlitve bo nočna vožnja odslej še varnejša. Tudi na zadnjem delu avtomobila vidimo sklop luči v obliki bumeranga, s sodobno trirazsežno lečo.
Prav tako sta novost dve barvi karoserije, to sta modra Vivid (s predstavitve za medije v Ženevi), druga je bronasta Chestnut. Z izboljšano uporabo absorbcijskih materialov in večjo debelino zadnjega stekla je inženirjem uspelo znižati raven hrupa v kabini, ki nastane zaradi prometa, motorja in vetra. Nov model se lahko pohvali z novimi, izrazitejšimi 17-, 18- in 19-palčnimi platišči, ki so aerodinamično optimizirana.
Nissan Qashqai uspešno združuje praktičnost terenca z varčnostjo, nizkimi stroški in cenovno dostopnostjo dvoprostorske limuzine. Obsežen nabor sprememb pri novem Qashqaiu so v podjetju uvedli na podlagi povratnih informacij kupcev. Od uvedbe tega modela na trg v letu 2007 so pri Nissanu prodali že več kot 2,3 milijona Qashqaijev. S številnimi izboljšavami bo ta model zagotovo še uspešnejši v segmentu vse bolj priljubljenih mestnih terencev.

Ni komentarjev:

Objavite komentar