sreda, 08. marec 2017

Nagradna igra za dan žena: dišava Oriflame Wonderflower

Dan žena je mednarodni praznik žensk, ki ga v približno 100 državah praznujejo vsako leto 8. marca. Na ta dan se spomnimo nujnosti ekonomske, politične in socialne enakopravnosti ter dosežkov žensk. Čeprav ga praznujemo predvsem v nekdanjih komunističnih in socialističnih državah, ima praznik globji pomen, saj tudi v t.i. razvitih in uveljavljenih demokracijah niso imuni na plačilno neenakost žensk ter premajhno udeležbo nežnejšega spola na vodilnih političnih in gospodarskih položajih v državi.
Morda še ne veste, vendar so v začetku mednarodni dan žena praznovali 19. marca, to je bil predlog nemške feministke in socialistke Clare Zetkin (rojene Eissner). Za enakopravnost žensk se je začela bojevati leta 1889, medtem ko je pobudo za dan, posvečen vsem ženskam, dala na drugi mednarodni konferenci socialističnih žensk leta 1910. Prvič so ta praznik praznovali leta 1911 v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Danskem, takrat še na 19. marec.
V državah nekdanjega t.i. 'sovjetskega bloka' pa so dan delovnih žena praznovali 8. marca in je vedno imel velik pomen. V zadnjih desetletjih se je tudi v drugih državah uveljavilo praznovanje na 8. marec. Kakršnokoli življenje že živite kot ženska, verjamem, da vam ga lahko prijetna dišava vedno polepša, ne glede na vaš osebni ali socio-ekonomski položaj, partnerski status ali druge okoliščine. Preprosto je vedno lepo nanesti nase čudovit vonj.
Nova dišava Wonderflower, ki jo je prav te dni lansiralo švedsko lepotno podjetje Oriflame, spleta vezi med živahno hruško, cvetličnimi notami - zapeljivim mandljevim cvetom in vijolicami - in čudovitim izvirnim akordom, imenovanim 'rainbow cheeky'. Predstavljajte si dišavo, ki nariše nasmeh na obraz, navdihuje vznesenost in prvinsko sposobnost čudenja!
Prav to dišavo vam v sodelovanju z Oriflame Slovenija tudi podarjam za mednarodni dan žena. Novo toaletno vodo bo prejela ena od bralk bloga, ki mi bo do 12. marca 2017 pisala na elektronski naslov nagradna.lepotainmoda@gmail.com. V mailu naj mi napiše, zakaj se ji zdi, da je kot ženska nekaj posebnega in izstopa iz množice. Pogumno naprej, drage soborke!

1 komentar: