petek, 10. marec 2017

Nagradna igra za dan moških: Armani Code Profumo!

Dan mučenikov, ki ga obeležujemo 10. marca, ni protiutež prazniku dneva žena, ki nastopi dva dni pred njim, čeprav tudi moški radi potarnajo, kako jim z ženskami ni vedno najlažje. Ne gre za parodijo na mednarodni dan žena, pa tudi ni nova pogruntavščina, saj ima korenine v resnični zgodbi o mučeništvu 40 rimskih vojakov v času vladanja cesarja Licinija v začetku 4. stoletja našega štetja.
Dan mučenikov danes velja za praznik vseh moških, ne samo za verski praznik, zato je prav, da ženske svoje moške danes še posebej razvajate, jim prinesete kaj lepega ali pa jim vsaj nekoliko popihate na dušo in jim ne date razloga, da bi se ob vas počutili trpinčeni. Moški včasih prav tako potrebujejo samo lepo besedo, masažo, dobro večerjo, pivo in... popolno tišino med nogometno tekmo, če odštejemo komentatorjev glas (vse našteto bi rada tudi sama).
legendarni oblikovalec Giorgio Armani v družbi Chrisa Pinea
Še ena zanimivost: na dan mučenikov naj bi moški prejeli suhe slive, napičene na suhe veje s trnjem in klobaso (lahko je tudi kranjska), kar je simboličen opomnik, da moško mučeništvo še vedno traja. Pa naj bo to v službi ali doma. Namesto s klobasami in suhimi slivami v trnovi kroni pa tokrat enega moškega bralca ali njegovo drago (ki mora obljubiti, da bo darilo dala njemu) in v sodelovanju z L'Oreal Luxe skupino obdarujem z izjemno dišavo Armani Code Profumo!
Ta intenziven in živahen, zelo možat vonj, ki je bil lansiran lani, nas prevzame s toplimi barvami in povleče v svet, v katerem je umetnost zapeljevanja življenjski slog. Code Profumo navdihuje popolna eleganca Armanijeve obleke, ki je nepogrešljiva izbira za vznemirljiv večerni izhod. Code Profumo je tudi igra zapeljevanja med moškim in žensko, ki prebudi čute, očara in dvigne vzdušje na novo raven.
Zapeljiva in močna klasična bazna nota iz zrn tonke je okrepljena z akordom jantarja in lesnimi notami pepela stiraksa. V glavnih notah začutimo razkošje esence zelene mandarine v kombinaciji s svežo esenco zelenega jabolka in kardamoma. Nanje se navezujejo aromatične note sivke in esenca muškatnega oreščka, ki jih bogati sijoča svežina pomarančnega cveta v osrčju vonja. Absolut zrna tonke s poudarki tobaka jih nežno ovije s sugestivnimi lesnimi akordi s primesjo jantarja. Bogate usnjene note esence stiraksa se mešajo s sladkobo pralin. Stapljanje vonja z usnjem je skoraj otipljivo.
Odličnost dišave poudarja izčiščen dizajn stekleničke Armani Code Profumo v debelejšem steklu. Steklenička dišave Code Profumo je tako težja in je videti še dragocenejša. Stopnjevan končni črni premaz odseva bleščeče odtenke sijočega jantarja. Bronasti čep je okrašen z monogramom s črkama GA. Takoj pod njim je širok črn pas, ki prikliče v spomin legendarni del Armanijeve obleke. Eksplozivne vibracije lanske kultne prodajne dišavne uspešnice je utelesil Chris Pine, obetaven ameriški igralec.
Ta je utelesil tudi letošnje nadaljevanje zgodbe Armani CODE in sicer v novosti Code Colonia. Ta izžareva eleganco moškega, ki ve, da je oblačila treba nositi diskretno in z ležernostjo, ki mu daje določen čar in moč zapeljevanja. Sestava dišave Armani Code Colonia je sicer enostavna in prepoznavna, a bolj prefinjena od kolonjske vode. Gre za diskretno dišavo, ki izžareva sproščenost. Ni provokativna, je pa zaradi lepote izbranih sestavin in izjemne elegance osupljiva. Je čutna in privlačna ter takoj vzbudi čustva. Armani Code Colonia pripada isti liniji kot Armani Code in Armani Code Profumo, novo dišavo pa je ustvaril Antoine Maisondieu iz parfumske hiše Givaudan.
Aromatično kolonjsko vodo z akordi fougère in salicilati predstavi najprej citrusna nota, ki pusti vtis in za katero se skrivajo čutne lesno-jantarne spodnje note. Je mamljiva kombinacija citrusnih not (bergamotka, mandarina, rožnati poper) in aromatičnih srednjih not muškatne kadulje, ki se s cvetličnimi notami združijo v popolno kombinacijo s pomarančnim cvetom. Bazne note imajo prepoznavno pudrasto kakovost dišave fougère, ki jo ustvarjajo lesne note, jantar, zrna tonke in navadni popon.
Da bo današnji dan za enega mučenika, ki to bere ali njegovo izbranko, ki se bo v njegovem imenu za dišavo potegovala, ostal nepozaben, mi piši na naslov nagradna.lepotainmoda@gmail.com do 16. marca 2017 in odgovori na nagradno vprašanje: Kaj je bil navdih za dišavo Armani Code Profumo? Vesel praznik želim prav vsem moškim.

1 komentar: