nedelja, 05. februar 2017

Slovenska premiera nove serije Samsung Galaxy A

Samsung Electronics je ta teden predstavil najnovejše modele v prenovljeni seriji Galaxy A. Novinca Galaxy A3 in A5 sta ne samo oblikovni dosežek, pač pa premoreta tudi več funkcij iz njunega naprednejšega 'brata', vrhunskega pametnega telefona Galaxy S7.
"Že dve leti beležimo odlične rezultate pri prodaji modelov serije Galaxy A. Slovenski uporabniki so v njih prepoznali odličen pametni telefon, ki odgovarja na potrebe po funkcionalnosti in zmogljivosti. Nadgrajena modela sta še toliko boljša, saj odražata zavezanost podjetja Samsung k prizadevanju, da našim uporabnikom ponudimo najboljše modele na trgu," je na novinarski predstavitvi povedal Bernard Purkart, vodja oddelka mobilne telefonije pri Samsung Slovenija (na fotografiji spodaj), in dodal: "Poleg elegantne oblike, zmogljivosti in funkcionalnosti, ki odlikujejo nove pametne telefone modele serije Galaxy A, je sedaj pri obeh modelih na voljo tudi senzor prstnega odtisa. Poleg tega sta oba modela vodoodporna."
O slednjem smo se lahko prepričali tudi v živo. Galaxy A kombinira kovino in 3D steklo na zadnjem delu telefona, odlikuje ga gladek otip. Ima elegantno kamero in gumb za 'domov'. Galaxy A5 ima 5,2-palčni zaslon, A3 pa 4,7-palčni zaslon. Oba sta na voljo v štirih barvah: v črni, zlati, modri in roza. Fotoaparat in kamera modelov serije Galaxy A sta pri prenovljenih modelih nadgrajena; sprednja in glavna kamera modela Galaxy A5 ima ločljivost 16 megapik, A3 ima glavno kamero ločljivosti 13 megapik ter sprednjo 8 megapik. Posnetki bodo ostri, dinamični in jasni, ne glede na vremenske razmere.
Na voljo so zdaj trije različni načini fotografiranja, med njimi Food Mode za fotografiranje hrane, ki fotografijo optimizirajo, izboljšajo barve in kontrast. Po zgledu bistveno dražjega Galaxy S7 se prenovljeni modeli serije Galaxy A tokrat prvič lahko pohvalijo z vgrajeno funkcijo IP68, ta pomeni standard za odpornost na vodo in prah (dež, znoj, pesek, prah). Nove modele odlikuje še dolgo obstojna baterija, ki uporabnikom omogoča dolgoročnejšo povezanost, tudi polnjenje naprave je sedaj hitrejše. Za lažjo povezanost poskrbi obrnljiv USB vhod tipa C.
Funkcija 'vedno na voljo' uporabnikom omogoča pregled obvestil brez preklopa telefona, kar se odraža pri varčevanju s časom in baterijo. Za brezskrbno shranjevanje vsebin je uporabnikom po novem na voljo povečan obseg spomina in microSD, ki podpirata do 256GB spomina. Nova serija Galaxy A je v Sloveniji na voljo s tem petkom, 3. februarja 2017. Priporočena maloprodajna cena za Galaxy A3 je 349 evrov za Galaxy A5 pa 449 evrov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar