četrtek, 12. januar 2017

V Ambasado Gavioli se vračajo trši nemški ritmi

Izolski ambasadorji klubske kulture so uvod v novo letnico vrhunske glasbe stkali s somišljeniki na obeh straneh mešalne mize. Nova serija je osnovana na sveži elektroniki, zazrti v prihodnost, a povabljeni ustvarjalci bodo v svoje sete vtkali tudi izdaje, ki so jih pozicionirale kot globalne pionirje plesnega elektronskega zvoka - spomini bodo gotovo osolzili marsikatero oko starejših partyzanov. In kaj se zgodi, ko na isti večer združiš predstavnika berlinskega tehna, frankfurtskega zvoka, dva za mešalko dodobra utrjena Kranjčana in škotski dvojec? Ne, rezultat niso škrto odmerjene klobasice, ampak trši plesni zvoki, ki jih nikakor ne želiš zamuditi!
Heiko Laux, Berlin
Johannes Heil, Frankfurt
Uvodna iluzija, naslov dogodka je namreč ILLUSION: Episode I, v kateri bodo prekaljeni mački nočnih izmen pokazali, da še niso za odpis, prinaša tri artiste, ki so sinonim tevtonskega tehna. Nastopili bodo v soboto, 21. januarja 2017, dogodek, ki ga organizira Fetch The Vibe, pa bo potekal od 23. ure naprej v slovenskem svetišču elektronske glasbe, Ambasadi Gavioli, seveda. Heiko Laux (set spodaj) je z etiketo Kanzleramt definiral berlinski zvok še preden je ta postal globalna obsesija.
Johannes Heil, ki soustvarja sodobni zvok Frankfurta, tudi Cocoona v lasti nemškega fotra tehna, Svena Vätha, bo nastopil s svojim live actom. Alexander Kowalski pa bo vnovič dokazal, zakaj slovi kot eden najbolj inventivnih predstavnikov nemške elektronike zadnjega desetletja. Seveda pa ne pozabimo še na enega gosta main floora oz. glavnega plesnega podija, legendarnega Veztaxa, ki ga slovenskemu občinstvu ni treba posebej predstavljati.
V priveju bo glasbene čakre plešočih namazilila škotsko-gorenjska naveza: Silicone Soul, dvojec iz Glasgowa (ki ga tvorita Graeme Reedie in Craig Morrison) ter Angel Anx, ta je prav tako kot Veztax kranjske občine sin, ki bodo obiskovalce Ambasade Gavioli popeljali skozi razne odtenke house glasbe. Anx bo priložnost izkoristil tudi za predstavitev nekaj svojih svežih produkcij.
Alexander Kowalski, Berlin
Starostna omejitev za vstop je vsaj 18 let (pokazati moraš osebni dokument), vstopnice bodo v predprodaji stale 20 evrov, na dan dogodka pa 25 evrov. Predprodaja v Sloveniji poteka na spletni strani www.eventim.si, na prodajnih mestih Petrola, Big Banga, Pošte Slovenije, 3Dva in (K)ioska (informacije dobiš tudi na 01/420 50 00 vsak dan, razen nedelje, med 8. in 16. uro).
Silicone Soul, Glasgow
Vstopnice za Hrvaško so na voljo na spletni strani www.eventim.hr ter na fizičnih prodajnih mestih Petrola, Europetrola, Interspara, Atlas Airtoursa, Tisak Media, Exclusive Change, Dallas Music Shopa in drugod. Več informacij dobiš tudi na organizatorjevi Facebook strani.

Ni komentarjev:

Objavite komentar