torek, 17. januar 2017

Slovenec, nabrušen za užitek v vožnji

Zabaven in poskočen - natanko tak je novi Renaultov mestni 'malček' Twingo GT. Menda gre za pridevnika, znana predvsem ženskam, bojda naj bi večina ti dve lastnosti iskala pri partnerju. Nadvse opazna novost je v športni različici GT že zapeljala na slovenske ceste, pripravljena, da navduši vse, ki v vožnji iščejo športne užitke, a hkrati prisegajo na priročnost in igrivost.
Novi Twingo, ki ga izdelujejo v novomeški tovarni Revoz, je bil svetovni javnosti prvič predstavljen junija lani na prireditvi Goodwood Festival of Speed v angleški grofiji West Sussex. Odlikuje ga okretnost, to je zasluga pogona na zadnji kolesi. K športnemu občutku prispevajo tudi znižano podvozje in velika kolesa, ki obenem poskrbijo za vpadljivo ter skladno silhueto avtomobila. Športen videz novinca je navdihnila oblikovalska študija Twin'Run.
Nova različica Twingo GT je nabrušena za posebno uživanje v vožnji s pomočjo strokovnega znanja Renault Sport Cars in bencinskega motorja Energy TCe s prostornino 898 kubičnih centimetrov, katerega največjo moč so povečali na 110 KM, največji navor pa na 170 Nm. To so dosegli s predelavo dovoda zraka ter prilagoditvijo računalniškega krmiljenja motorja in prestavnih razmerij. Twingo GT tako ponuja zelo dinamično vožnjo ter lahkotno in živahno vrtenje motorja.
Za varno izkoriščanje tega povečanja zmogljivosti ima Twingo GT predelano tudi podvozje, ki ima spremenjene obese, poleg tega pa prilagojene nastavitve delovanja sistema za nadzor stabilnosti ESP ter variabilnega volanskega servo sistema. Živahne vozne značilnosti ter odziven volan zagotavljajo natančno vodljivost in odlično lego na cesti. Twingo GT s temi lastnostmi vozniku ponuja uživanje za volanom za sprejemljivo ceno v primerjavi s premijskim razredom.
Twingo GT je takoj prepoznaven na cesti zaradi 17-palčnih platišč, bočnih rež za zajem zraka, dveh izpušnih cevi in nove oranžne barve karoserije. Njegov športen videz je hkrati tudi namig na njegovo poreklo. Pravzaprav je oblikovalska študija Twin'Run napovedovala obliko serijskega Twinga III, različica GT pa je od te študije povzela posebno obliko platišč in reliefni odtis profila NACA, ki je poklon obliki kril kultnega ameriškega letala.
Twingo GT je na voljo v štirih karoserijskih barvah: novi oranžni (Orange Piment), lunino sivi (Gris Lunaire), globinsko črni (Noir Profond) in ledeniško beli (Blanc Glacier). Za poudarek športnosti je notranjost ozaljšana z oranžnimi detajli, pragova vrat imata oblogo z napisom Renault Sport, stopalke so iz aluminija, glava prestavne ročice pa iz zlitine zamak. Gotovo bo tudi tvojo pozornost privabil dizajn novega Twinga GT, ki je na cesti sposoben 'uiti' marsikateremu močnejšemu tekmecu...

Ni komentarjev:

Objavite komentar