petek, 20. januar 2017

Nova BMW serija 4 za še več športnosti

BMW serija 4 je že od prvega dne obdarjena z estetskim, ravno prav agresivnim videzom in kajpada nadvse dinamičnim duhom. S svojo nadpovprečno močno vizualno podobo izstopa vse od svojega vstopa na trg pred štirimi leti.
Da so pri BMW do konca lanskega leta (2016 torej) prodali skoraj 400.000 vozil serije 4, govori vse, kar potrebujemo vedeti. Zgodba serije 4 se je začela leta 2013 s prihodom vozila BMW serije 4 Coupé. Naslednje leto, 2014, sta se mu pridružili vozili BMW serije 4 Cabrio in BMW serije 4 Gran Coupé; slednjega, različico 435i s pogonom xDrive in športno opremo sem imela priložnost testirati tudi sama - užitek v (ne ravno pohlevni) vožnji je bil dobesedno nepozaben.
Novi modeli vozil BMW serije 4 pa zdaj pišejo naslednje poglavje s prenovljeno tehnologijo vzmetenja. Pa tudi s še več elegance. Prenovljeni LED žarometi so prevzeli mesto odhajajočim ksenonskim. Prav vsi modeli so opremljeni s sprednjimi LED meglenkami že v okviru osnovne opreme. LED zadnje luči, ki so zdaj prvič nameščene na vozilu serije 4, dajejo že tako animaličnemu videzu avtomobila še dodaten pridih športne agresivnosti. Spremenjene odprtine za zrak, aplikacije, tipične za opremsko izvedenko in nov zadnji odbijač vozilu dajejo 'tisto več'.
Športna člana družine, BMW M4 Coupé in BMW M4 Cabrio, pa sta zdaj že v okviru osnovne opreme opremljena s prilagodljivimi LED žarometi. Na novo oblikovane LED zadnje luči tudi pri teh športnikih osvežijo videz vozila ter mu dajejo prepoznaven 'svetlobni podpis' v temi. Obenem je ta najbolj športna različica serije 4 opremljena z oblikovnimi podrobnostmi, ki kabino vozila ovijejo v čisto prefinjenost. Oba modela BMW M4 imata posodobljeno različico navigacijskega sistema Professional in druge funkcije ConnectedDrive.
kokpit v športniku BMW M4 Coupé
kokpit v 'običajnem' novincu BMW serije 4
No, tudi sicer v novih modelih 'štirice' v notranjosti vozila najdemo nove, galvanizirane detajle, kromirane aplikacije in sredinsko konzolo v črni barvi z visokim sijajem, vse to le še poudarja ekskluziven, premijski občutek. Naslednji vizualni poudarek je dvojni šiv na inštrumentni plošči, medtem pa tri nove barve oblazinjenja s tremi novimi notranjimi okrasnimi oblogami omogočajo kupcu še večjo izbiro pri personalizaciji interierja.
Navigacijski sistem Professional v okviru dodatne opreme za BMW serije 4 ima zdaj vmesnik z velikimi upravljalnimi ploščicami, ki so še enostavnejše za uporabo. Upravljalne ploščice lahko nastavi uporabnik po svoji meri; prikazujejo pa stalno posodobljeno različico povezane vsebine menijev, kar omogoča bolj intuitivno upravljanje. Novinci serije 4 so lahko v okviru dodatne opreme opremljeni tudi z multifunkcijskim instrumentnim zaslonom, ki vozniku daje izbiro različnih možnosti vizualizacije za vse zaslone, odvisno od načina vožnje. 
BMW serije 4 Coupé izdelujejo v Münchnu, BMW serije 4 Cabrio v Regensburgu in BMW serije 4 Gran Coupé v Dingolfingu
Dve novi barvi karoserije, Snapper Rocks Blue in Sunset Orange, sta na voljo samo za nove modele vozil BMW serije 4, prav tako je na voljo tudi nova oblika platišč, ki daje vozilu prepoznaven videz: in sicer za pakete opreme Advantage, Sport Line, Luxury Line in paket M Sport. Kar lepo število opcij dodatne opreme omogoča še več možnosti za prilagajanje vašemu okusu.
tudi v BMW M 4 Coupé so tehnologijo podvozja spremenili na trše
Novi vozili serije 4 Coupé in serije 4 Gran Coupé sta opremljeni s tršo nastavitvijo vzmetenja, zaradi česar omogočata še bolj športno upravljanje vozila, a ne na račun udobja v vožnji! Izboljšana je tako prečna kot vzdolžna dinamika, ne glede na razporeditev bremen v vozilu. To ne velja zgolj za vzmetenje v okviru osnovne opreme, temveč tudi za vzmetenje v paketu M Sport in prilagodljivo vzmetenje. Vsi novi modeli vozil BMW serije 4 se lahko po novem pohvalijo s še večjo stabilnostjo pri vožnji naravnost in z bolj odzivnim krmiljenjem. Visoko zmogljive pnevmatike za višje obremenitve so na voljo v okviru tovarniško vgrajene opreme za vse modele vozil od BMW 430d in BMW 430i navzgor.
športni interier v M4 Coupé
V seriji 4 vas pričaka kar 31 modelskih in pogonskih različic. Vsi bencinski motorji in štirivaljne dizelske enote, vgrajene v nove 'štirice', izhajajo iz najnovejše generacije BMW EfficientDynamics in so opremljeni s tehnologijo TwinPower Turbo. Za vse nove modele vozil serije 4 so na voljo trije bencinski motorji (BMW 420i, BMW 430i in BMW 440i) ter trije dizelski motorji (BMW 420d, BMW 430d in BMW 435d xDrive). Izhodna moč modelov vozil serije 4 z bencinskim motorjem se giblje od 135 kW/184 KM v vozilu BMW 420i, pa tja do 240 kW/326 KM v vozilu BMW 440i. Ko gre za dizelske različice motorjev, razpon izhodne moči sega od 140 kW/190 KM v vozilu BMW 420d, pa vse do 230 kW/313 KM v vozilu BMW 435d xDrive.
Vozilo BMW 4 serije Gran Coupé je na voljo z dodatno dizelsko različico motorja kot BMW 418d z izhodno močjo 110 kW/150 KM. Dvanajst modelnih različic je opremljenih s pogonom xDrive, medtem ko je vozilo BMW 435d xDrive že v okviru osnovne opreme opremljeno z inteligentnim štirikolesnim pogonom v vseh modelnih različicah (Coupé, Gran Coupé in Cabrio).

Vse fotografije: BMW Group

Ni komentarjev:

Objavite komentar