torek, 03. januar 2017

Napoved: Samsung Galaxy A5 in A3 na voljo februarja

Samsung je včeraj pokazal najnovejša predstavnika v seriji Galaxy A. Novinca Galaxy A5 s 5,2-palčnim zaslonom (FHD Super AMOLED) in Galaxy A3 s 4,7-palčnim zaslonom (HD Super AMOLED), namenjena evropskemu trgu, bosta k privlačni obliki, ki se spogleduje s Samsungovimi pametnimi telefoni iz premium razreda, dodala izboljšano kamero in nekaj dodatnih uporabnih funkcij.
Modela serije Galaxy A odlikuje kombinacija kovine in 3-D stekla na zadnjem delu telefona, ki povzema Samsungovo oblikovno preteklost, s kamero in gumbom za 'domov' vred. Tokratna modela odlikuje gladek otip za maksimalno udobje pri uporabi. Novosti bosta na voljo v štirih barvah in sicer v nebeško črni, peščeno zlati, barvi 'modre meglice' in v barvi breskve.
Kameri v novih modelih serije Galaxy A dajeta natančno izostrenost, zato bodo posnetki videti dinamični in jasno ločljivi, tudi če so narejeni v ne prav optimalnih razmerah. Izdelava selfieja ali sebka bo še preprostejša, ker se ga da posneti z dotikom kjerkoli na zaslonu (ko je seveda funkcija za selfie vklopljena) in to v visoki resoluciji ter z možnostjo uporabe sprednje bliksavice za svetlejšo fotografijo.
Kameri v novih modelih serije Galaxy A prinašata poenostavljeno uporabo za hitro spreminjanje načina fotografiranja in instantnih filtrov za dodajanje učinkov. Omogočata več načinov snemanja, tudi 'Food Mode' za fotografiranje hrane, ta optimizira posnetek, izboljša barve in kontrast posnetka. Glavna kamera v A3 ima resolucijo 13 MP (F1.9), sprednja ima 8 MP (F1.9), medtem ko imata v A5 tako glavna kot sprednja kamera resolucijo 16 MP (F1.9).
novi A3 od zadaj
Galaxy A serijo tokrat prvič odlikuje certifikat IP68, premijski standard za zaščito pred vodo in prahom, ta uporabnikom, ki so vedno v gibanju, omogoča odpornost aparata na dež, znoj, pesek in prah; baterija, ki zdrži dlje, pa jim omogoča časovno daljšo povezanost. Oba novinca odlikuje tudi hitro polnjenje baterije; za enostavnejšo povezanost je proizvajalec poskrbel z obrnljivim USB vhodom tipa C.
novi A5 od spredaj
Omenim naj še funkcijo 'vedno na voljo', ki uporabnikom omogoča pregled obvestil brez preklopa telefona (posledično telefon varčuje s časom in baterijo). Povečan je tudi obseg spomina: pomnilnik v A5 ima 3 GB RAM + 32 GB notranjega spomina, v A3 pa 2 GB RAM + 16 GB notranjega spomina. Pri obeh se z uporabo microSD kartice spomin lahko razširi do 256 GB.
Še to: A5 bo imel 1,9 GHz osemjedrni procesor, A3 pa 1,6 GHz osemjedrni procesor, v obeh primerih je vgrajen operacijski sistem android 6.0.16 (marshmallow). Galaxy A serija z novima predstavnikoma A5 in A3 bo v Evropi na voljo februarja letos.

Ni komentarjev:

Objavite komentar