petek, 02. december 2016

Nova kulinarična pridobitev Ljubljane

Slovely Park je prostor, v katerem se prepletajo strasti štirih izjemnih kulinaričnih mojstrov na enem mestu. Odprl se je v stavbi Slovenijalesa, za Bežigradom, z namenom, da poveže ljudi, ki se radi družijo ob dobri hrani in pijači. V njem so znanja in izkušnje združili ponudniki, ki so se včeraj prvič uradno predstavili javnosti. Poleg uživanja v božanskih okusih in vonjavah se lahko družite na dogodkih in delavnicah, pripravljajo tudi prodajni del, trgovino, kjer bo gost lahko kupil najboljša slovenska oljčna olja, vina, knjige, vrhunske japonske nože in ostale izbrane izdelke.
na enem mestu dobite vse, od kave in slaščic do burgerjev ter degustacijskih menijev
Tako imenovani food court, kjer lahko gostje na enem mestu jedo in pijejo pri različnih ponudnikih, je v tujini dobro uveljavljen koncept. Slovely Park pa se razlikuje v tem, da ima vsak ločeno ponudbo, povezuje jih skupna želja po soustvarjanju in priseganju na najboljše. Cafetino, ki ima svojo kavarnico tudi v stari Ljubljani, ponuja več kot 15 različnih vrst kav, aromatiziranih in nearomatiziranih, imajo pa tudi svojo posebno espresso mešanico, ki so jo ustvarjali dobri dve leti. Vsa njihova ponudba, posebej velja omeniti številne gine in belgijska piva, je skrbno izbrana in pri vsem, kar ponujajo, znajo pojasniti tudi zgodbo v ozadju.
Zebra Patisseries je simbioza dveh kulinaričnih znanstvenikov, Sandre in Tomija Češek, ki sta znanje in izkušnje nabirala na priznanih šolah v Franciji in Angliji. Privoščite si lahko prvovrstne francoske slaščice in ročno izdelana peciva, ki navdušujejo tudi tiste, ki sicer niso za sladko. Za ljubitelje mesa je poskrbljeno v Boho Grillu. Na žaru pečeno meso, slovenskega porekla in proste reje, je suho zorjeno vsaj 28 dni. Ekipo vodi Sam Osmanchevich, ki je 25 let živel in delal v kulinaričnem svetu Londona, sedaj pa želi slovenski javnosti predstaviti svoje znanje o mesu in peki na žaru.
Koncept Bištroja, ki je del S Restavracij, je pomagal postaviti znan kuharski mojster Uroš Štefelin, ki je v ta namen izuril mlado ekipo kuharjev, temelji pa na lokalnih sestavinah in lokalnih jedeh, predstavljenih na moderen način. S svojim degustacijskim menijem ponujajo visoko kulinariko za vsak dan.
Slovely Park bo spomladi odprl tudi veliko teraso, na kateri se bodo odvijali številni dogodki. Med drugim se dogovarjajo tudi za obisk slavnega tujega kuharja, katerega ime bo znano v prihodnjih mesecih.


Foto: organizator

Ni komentarjev:

Objavite komentar