torek, 13. december 2016

Četrič zlati Cristiano Ronaldo

Zvezdnik kluba Real Madrid in portugalske reprezentance Cristiano Ronaldo je četrtič v karieri osvojil zlato žogo, Ballon d’Or, nagrado, ki mu jo je za dosežke v nogometu kot najboljšemu v letu 2016 podelila francoska revija France Football. Ronaldo je dobil že četrto takšno priznanje v karieri, doslej je bil najboljši v izboru v letih 2008, 2013 in 2014.
Tudi TAG Heuer, švicarski izdelovalec prestižnih ur od leta 1860, je bil med prvimi, ki so čestitali svojemu zvestemu ambasadorju znamke, Ronaldo z njimi namreč sodeluje od leta 2014. Na podelitvi je čedni 31-letnik na zapestju razkazoval zapestno uro TAG Heuer Carrera Heuer-02T, toda unikatno in posebej zanj izdelano luksuzno različico kultnega COSC-certificiranega avtomatskega kronografa iz titana in s karbonskim tourbillon mehanizmom. Njegova ura se ponaša tudi z 68 diamanti reza 'baguette', ki so se včeraj prav lepo lesketali pod žarometi; medtem pa 'navadno' verzijo smrtniki lahko pri nas vsaj pogledamo, če že ne kupimo, v Slowatch butikih.
'običajni' TAG Heuer Carrera Heuer-02T, kronograf za malo manj kot 15.000 evrov, Ronaldo ima seveda mnogo dražjega
Bržkone eden najbolj slavnih nogometašev vseh časov, katerega polno ime je Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, je do sedaj s svojim klubom že trikrat osvojil naslov evropskega pokala Lige prvakov (za Real Madrid je bil letos to enajsti klubski naslov v LP), poleti pa je prvič v karieri osvojil še evropsko prvenstvo z državno reprezentanco. Letos je na 52 tekmah, ki jih je odigral, zabil skupno 48 golov.
"Občutek je enak kot prvič, spet so se mi izpolnile sanje," je ob tej priložnosti povedal Ronaldo, katerega večni tekmec, Leo Messi, ima recimo že pet zlatih žog, tako argentinski kot portugalski zvezdnik pa se zadnje tedne ubadata z obtožbami o domnevni utaji davkov. "Nikoli si nisem mislil, da bom osvojil štiri zlate žoge in sem res srečen. Ob tem bi se rad zahvalil ekipi Real Madrida in portugalski reprezentanci, vsem igralcem, ki so mi pomagali osvojiti trofejo."

Ni komentarjev:

Objavite komentar