sobota, 12. november 2016

Na ceste prihaja MINI Countryman 2. generacije

Prenovljeni MINI Countryman se svetu prvič predstavlja v Los Angelesu na Avto salonu 2016 med 18. in 27. novembrom. Svetovna premiera bo prikazala najaktualnejšo MINI dopolnitev v segmentu premium kompaktnih vozil. Toda obiskovalci spektakularne avtomobilske razstave v L.A.-ju ne bodo edini privilegiranci, ki bodo videli novega Countrymana v živo: tudi mene in še nekaj navdušencev nad znamko ter kupcev MINI-jev je namreč Avto Aktiv Trzin povabil na dogodek zaprtega tipa, na katerem nam bodo ekskluzivno predstavili nov MINI Countryman že v ponedeljek, 21. novembra.
Countryman druge generacije bo v salone zapeljal v začetku leta 2017, februarja prihodnje leto lahko torej že pričakujemo prve na cestah. O novincu bom kajpak še obširneje pisala, da pa potešim najbolj radovedne, bom naštela na kratko nekaj podatkov: Countryman je zrasel 20 centimetrov v dolžino in tri centimetre v širino, medosno razdaljo so povečali za 7,5 centimetra, to pa seveda pomeni še malo več prostora v potniški kabini.
Povečal se je tudi prtljažnik - ta ima zdaj 450 litrov prostornine oziroma 1309 litrov pri podiranju zadnje klopi. Prtljažna vrata pri doplačilu (opcija) poganja elektrika, zanimanje bo prebudila tudi piknik mizica, ki se izvleče iz prtljažnika in omogoča pogostitev za dve osebi, ko je vozilo parkirano.
Druga generacija MINI Countrymana je zasnovana na platformi UKL2, zato ima opcijo priključno-hibridnega pogona, tega smo spoznali že v BMW serije 2 Active Tourer 225xe (izhodna moč 225 KM, doseg baterije približno 40 kilometrov). Motorji v novem Countrymanu bodo na voljo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 8-stopenjskim avtomatskim proti doplačilu. Opcijsko je na voljo tudi štirikolesni pogon ALL4. Tekom prihodnjega leta bodo predstavili še najprestižnejšo različico John Cooper Works, ki bo seveda najboljša in najmočnejša v modelski paleti.
Sicer pa ponudbo sestavljajo 1,5-litrski trivaljnik s 136 KM in 2-litrski štirivaljnik s 191 KM za različico Cooper S. Pri dizelskem pogonu je motor s prostornino dveh litrov na voljo v različici s 150 KM in 190 KM. O avtu imam že zdaj na voljo še nekaj zanimivih podatkov, a naj počakajo na dan po ekskluzivni premieri novega Countrymana. Zato: stay tuned!

Ni komentarjev:

Objavite komentar