četrtek, 03. november 2016

Kdo je prvi kupil novo kolekcijo KENZO x H&M?

Kolekcija KENZO x H&M je od današnjega dne, 3. novembra, na voljo v več kot 250 izbranih prodajalnah H&M po vsem svetu. V Sloveniji je ekskluzivno na voljo v trgovini H&M v ljubljanskem Cityparku in kajpak tudi preko spleta (povezavo do tja najdeš na okrepljenem tisku v prvi vrstici).
navdušeni Nejc Simšič je našel kar nekaj stvari zase
Kampanja KENZO x H&M je bila javnosti predstavljena 17. oktobra, v njej  je nastopilo sedem znanih osebnosti iz sveta mode, glasbe, umetnosti in aktivizma: Ryuichi Sakamoto, Chloë Sevigny, Rosario Dawson, manekenka Iman, Chance, reperka Suboi in Xiuhtezcatl Martinez. Chance, Iman in Suboi so kot prvi ambasadorji kolekcije prikazali kose KENZO x H&M, fotografije je ustvaril ikonični ustvarjalec modnih in glasbenih posnetkov Jean-Paul Goude.
Raiven, Lukas in Simona: slovenski ambasadorji nove kolekcije Kenzo x H&M
Med prvimi pa so se včeraj zvečer na posebnem pre-shopping dogodku za znane osebnosti med policami oddelka s kolekcijo Kenzo x H&M v trgovini H&M v ljubljanskem Cityparku sprehodili slovenski ambasadorji ekskluzivne kolekcije: med njimi so tetovatorka Simona Borštnar, pevka in harfistka Raiven ter baletnik Lukas Zuschlag. Pre-shoppinga so se udeležili tudi številni znani obrazi. Širšemu krogu obiskovalcev je kolekcija, kot sem že napisala, postala na voljo danes.
Peter Poles, Maja Ferme in Anja Cajhen (foto: D. Sušnik)
Kolekcija Kenzo x H&M je ekskluzivno na voljo v prodajalni H&M v ljubljanskem Cityparku. Zaznamujejo jo drzni potiski, barve in umetniški naboj, tipičen za luksuzno znamko oblačil in modnih dodatkov Kenzo, ki jo je leta 1970 ustanovil japonski oblikovalec Kenzo Takada. Dan, preden so oddelek odprli za širšo javnost, so lahko med izbranimi kosi kolekcije pri nas izbirali modni navdušenci, blogerji in znani obrazi. Med njimi so bili, med drugim, Maja Ferme, Peter Poles, Matjaž Plošinjak in Eric Maj Potočnik, Ula Furlan, Manja Plešnar Stević, Tjaša Kokalj Jerala, Martina Vrhovnik, Nejc Simšič, Pika Zrim, Špela Jambrek, Katja Klavora, Jana Koteska, Anja Cajhen, Carmen Leban, Nina Urbančič Romih, Brigita Potočki in kajpak seveda tudi moja malenkost.
naši gostitelji iz podjetja H&M
Slovenski ambasadorji kolekcije so bili navdušeni nad naborom igrivih kosov, smelih potiskov in živih barv v kolekciji Kenzo x H&M. Raiven, harfistka in pevka je dejala, da kar nekaj kosov popolnoma ustreza njeni osebnosti, ker so zelo odštekani in kul. Navdušila so jo tudi oblačila iz moške kolekcije, sploh puhasta jakna, ki je po besedah pevke 'noro barvita in deluje dokaj rejversko'. "Predstavljam si, da bi bila odlična v kombinaciji s popolno črnino. Tudi v črne moške čevlje z zelenim robom sem se zaljubila na prvi pogled," je povedala Raiven.
tudi Tjaša Kokalj Jerala rada pogleda k moškim kosom oblačil
Lukas Zuschlag, baletnik, je dejal: "Ko sem videl nabor, sem se navdušil nad drznimi kombinacijami barv in vzorcev. Vojaška parka mi je takoj padla v oči, tako kot pulover, ki sem si ga izbral, izvrstni pa so tudi moški gležnarji. Pri ženski kolekciji prevladujejo folklorne obleke, ki v meni vzbujajo zelo prijetne spomine na predstavo Labodje jezero, saj smo takrat sodelovali z oblikovalcem in kostumografom Urošem Belantičem. Tako kot sem bil takrat navdušen nad njegovim likovnim jezikom, sem tudi zdaj nad izvrstno kolekcijo Kenzo x H&M."
Manja Stević, piarovka dogodka in Dragica Sušnik, novinarka
Simona Borštnar, tetovatorka in umetnica sicer 'prisega na črno, a rože, ki krasijo jakno, izbrano za dogodek, so prelepe'. "Motivi rož se pogosto pojavljajo tudi pri mojem delu, zato so mi še toliko bolj pri srcu. Zanimivo je tudi to, kako dobro se počutim v oblačilih Kenzo x H&M! Lahko potrdim, da so materiali resnično ekskluzivni in vrhunski, medtem ko so vzorci in kroji predvsem izredno drzni," je dodala Borštnarjeva.
Maja Ferme se je hitro preoblekla v izbran komplet
No, vsi drugi smo se sprehajali med razstavljenimi kosi, jih gledali, otipali, pomerili in nazadnje seveda tudi kaj lepega kupili, vsak po svojem okusu. Le pohiteti je bilo treba: tudi na pre-shopping eventu so določeni kosi namreč zelo hitro pošli, saj je bila kvota omejena, prav tako pa tudi velikostne številke. Najbolj zagnane fashioniste z očitno manj omejenim budžetom so iz trgovine znosile po več nakupovalnih vreč, ne zgolj eno, med njimi je prednjačila Ursula Gawish. Med večurnim druženjem smo pili posebne (brezalkoholne) koktejle v slogu Kenzo Jungle in grizljali čokoladne prigrizke na palčkah, drznejši smo si privoščili poseben Kenzo x H&M džintonik, ob izhodu pa nas je čakalo majhno, a zelo ljubko presenečenje v darilni vrečki...
Ula Furlan z Nejcem - vsak ima svojo vrečko, Ula pa tudi poseben 'Kenzo džintonik' (bravo!)
Čeprav bi bilo načeloma pričakovati, da bodo ženske kupovale samo na ženskem oddelku, to seveda že dolgo ni več pravilo. Maja Ferme je bila nad določenimi kosi z moškega oddelka naravnost navdušena, prav tako pa visokorasla manekenka in voditeljica Tjaša Kokalj Jerala, ki že leta ne skriva, da zelo rada kupi kaj zase tudi na moških oddelkih trgovin; avtorica bloga se ji v tem mnenju popolnoma pridružujem, kajti nemalokrat so prav moški kosi oblačil (seveda v ustrezni, za nas manjši velikosti) videti na ženski izvrstno.
moja malenkost v moškem puloverju Kenzo x H&M, ki je bil všeč marsikateri
Tudi pulover, ki ga sama nosim na zgornji fotografiji, je izposojen z moškega oddelka... V nakupovalni vrečki pa sem s seboj vseeno odnesla ženstven puloverček v intenzivni oranžni barvi, z naborki pri vratu in visokim 'ruskim' ovratnikom z zlatimi gumbki, z motivom tigra na sprednjem delu, ki ga bom lahko kombinirala na različne načine.


Foto: arhiv organizatorja H&M in D. Sušnik

Ni komentarjev:

Objavite komentar