torek, 08. november 2016

Argeta à la Stari Kaštel navdušila tudi največje gurmane

Na čarobnem kulinaričnem dogodku v restavraciji Stari Kaštel v Bujah je Argeta Exclusive izbranim gostom premierno predstavila nov okus, ki s slastno kombinacijo sestavin razvaja brbončice. Ta pašteta številka ena v Sloveniji in ljubljenka najzahtevnejših jedcev ter gurmanov se lahko pohvali s čisto novim okusom. 
Argeta à la Stari Kaštel je nastala pod nadarjeno roko mladega virtuoza chefa Nikole Tadijanovića iz restavracije Stari Kaštel (na fotografiji zgoraj). Argeta je goste popeljala skozi zgodbo novega okusa v tej istrski restavraciji, v osrčju nastajanja prve Argete s sadno-medenim pridihom.
Mladi chef je poiskal najboljše iz morja, sadovnjaka in čebelnjaka ter tako ustvaril edinstven okus, v katerem dimljenega brancina popolno dopolnjujeta sočna hruška in sladek med. Nikola je novo pašteto predstavil skozi inovativen izbor jedi, v katerih so se prepletale sestavine novega okusa. Gostje smo uživali in se prepustili razvajanju prefinjenih gurmanskih umetnin chefa Tadijanovića, vi pa lahko v edinstveni, prestižni kombinaciji izbranih okusov uživate že od začetka novembra, a le za omejeno časovno obdobje.
Kot je dejal Enzo Smrekar, predsednik uprave Droge Kolinska (na fotografiji zgoraj) in idejni oče že sedme Argete Exclusive, Argeta, ki vedno želi ponuditi le najboljše, z ekskluzivnim okusom v prazničnem času ponuja še nekaj prav posebnega. O izzivih sodelovanja z vrhunskimi chefi je gostom razkril, da "je največji izziv skupaj ustvariti sofisticiran recept, ki ga je mogoče uresničiti tudi v široki proizvodnji".
"Izkušena Argetina ekipa je tudi tokrat odlično sodelovala s chefom Tadijanovićem in s ponosom lahko rečem, da Argeta á la Stari Kaštel odraža prav vse 'fasete' vrhunskega recepta mladega in izredno talentiranega chefa Tadijanovića," je dodal Smrekar.
restavracija Stari Kaštel v idiličnem okolju Istre
Komaj 28-letni chef Nikola Tadijanović pa je povedal, da je bil zanj 'največji izziv prav spajanje sestavin'. Po besedah lastnika restavracije, Davida Severja, je sodelovanje z Argeto za vso ekipo velika čast in so na novi okus res ponosni. Zato ne preseneča dejstvo, da so sveže narejeno pašteto z dimljenim brancinom, medom in hruško v restavraciji Stari Kaštel vključili celo v svojo redno ponudbo.
Chef Tadijanović z jedmi iz svežih, skrbno izbranih naravnih sestavin ne navdušuje le brbončic, temveč očara tudi z načinom postrežbe in pristopom, zaradi katerega kljub mladosti spada med velike kuharske mojstre. Prav zaradi svojega znanja, talenta, pripravljenosti za sodelovanje in razumevanja načel razvoja novega okusa je dobil povabilo k temu posebnemu sodelovanju.
David Sever je predstavil vsako jed posebej in skrbno izbral spremljevalno vino
Pri izboru šefov, s katerimi Argeta sodeluje, je namreč pomembna odprtost za sodelovanje, pa tudi energija, ki se v času sodelovanja in razvoja novega okusa prepleta na eni strani s kuharskim šefom, na drugi strani pa z razvojno ekipo Argete in njenim vodstvom.

sveže narejena slastna pašteta z dimljenim brancinom, hruško in medom

dimljeni brancin v kreativni kombinaciji prefinjenih okusov
Tako nastane izdelek, na katerega so ponosni vsi, svoje mnenje o novem okusu pa si že lahko oblikujete tudi sami, če to pašteto kupite v svoji izbrani tgovini. Novinarji smo si odličen vtis na tem press dogodku v ambientu očarljive mediteranske restavracije Stari Kaštel ustvarili že sredi oktobra in bili zares navdušeni. Očarali nas niso samo umetelno pripravljeni hodi v slogu visoke kulinarike ter vrhunski izbor vin, pač pa tudi sama pašteta Argeta à la Stari Kaštel.

Ni komentarjev:

Objavite komentar