četrtek, 20. oktober 2016

Začenja se Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana

Čisto malo nas še loči do res pomembnega praznika mode. Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana v Cankarjev dom prihaja v soboto, 22. oktobra. V osrednji slovenski kulturni ustanovi bo premium teden mode po vzoru licenčnih dogodkov iz tujine ponudil fotografsko razstavo, modni performans, filmoteko, modne revije, podelitev Mercedes-Benz Fashion Award ter razkošen spremljevalni in družabni program. Tudi tokrat v Ljubljano prihajajo najbolj ustvarjalni oblikovalci iz regije in Evrope. Obiskovalci ter domači in tuji mediji lahko pričakujemo resnično zanimiv program.
Oktobrska postavitev MBFWLJ modnim oblikovalcem premierno ponuja izbiro med prikazom See now/Buy now kolekcij ter sezonskih kolekcij. To pomeni, da bodo oblikovalci na prihajajoči, do sedaj tretji zaporedni ediciji MBFWLJ predstavljali tako kolekcije iz tekoče sezone jesen/zima 2016, kot prihodnje kolekcije za pomlad/poletje 2017.
utrinek z lanske modne revije znamke Akultura
Poleg tega bodo kreatorji po predstavitvi svojih kolekcij dobili izjemno priložnost za trženje in prodajo svojih oblačil še na posebni lokaciji v Berlinu. MBFWLJ na ta način ne pomeni zgolja tkanja strokovnih, umetniških in prijateljskih vezi, ampak v sebi nosi velik gospodarski potencial. 
Sašo Radovič, programski in umetniški direktor tedna mode nemške avtomobilske znamke, ob hitro rastočem številu sledilcev #MBFWLJ v oktobrski ediciji modnim oblikovalcem ponuja umetniško svobodo pri odločitvi za predstavitev kolekcije jesen/zima ali pomlad/poletje.
z leve: direktor Autocommerce Rasto Oderlap, Tjaša Ficko, Petra Nemcova, Metka Kejžar in Sašo Radovič
Napovedane novosti v slovenskem prostoru pozdravlja tudi Metka Kejžar, predstavnica blagovne znamke Mercedes-Benz v Sloveniji: "V sodelovanju z nemškimi kolegi in agencijo Pristop pripravljamo doslej najbolj razburljivo edicijo. V Cankarjev dom prihajajo mnogi novi ustvarjalci in izjemno nas veseli, da je tudi tokrat Mercedes-Benz Fashion Week gostitelj najboljših."
prvi dogodek oktobra lani mi je ostal v še posebej lepem spominu, saj sem bila tudi sama ambasadorka MBFWLJ
Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je tridnevni mednarodni premium teden mode, ki z vsako edicijo v Cankarjev med 22. in 24. oktobrom dom prinaša programske novosti, inovativne načine predstavitev modnih blagovnih znamk ter oblikovalcev in pri tem uporablja sodobne tehnološke rešitve.
modna instalacija Alberte Ferretti limited edition, kolekcija jesen-zima 2016
Na Facebook strani MBFWLJ bo na voljo tudi brezplačen ogled žive slike z modnih revij v 360-stopinjski tehniki, ki jo poganja 505VR by Izstop. Ustvarjalna ekipa modnega tedna na letošnjem oktobrskem dogodku napoveduje izbor avantgardnih, progresivnih in klasičnih modnih oblikovalcev: AKULTURA, Cliché, Dajana Ljubičič, D'Alpaos, IVANMAN, MÊHLÊ, Natasa Persuh, SENS, Sofia Nogard, Susnyara, Tanja Zorn in Vlada Savić.
v letošnji pomladni ediciji je na modni pisti nastopil tudi lepotec razreda SL Mercedes-Benz
MBFWLJ bo v osrednji slovenski kulturni ustanovi podelil prestižno nagrado Mercedes-Benz Fashion Award, ponudil fotografsko razstavo, modni performans, filmoteko, modne revije ter razvejan spremljevalni in družabni program. Mednarodna zvezda tokratne otvoritve bo performans hiše Gattinoni, ki je po vzponu v modna nebesa leta 2009 tudi uradno postala del italijanske kulturne dediščine.
Zvezdniška bo tudi zasedba okrogle mize z naslovom Modni film v oglaševanju, kjer bo Aljoša Bagola, izvršni kreativni direktor agencije Pristop, gostil dva posebna sogovornika, Branimirja Brkljača in Davorja Bruketo. Tokratni nosilec spremljevalnega programa, Wolfova 5, v sklopu oktobrske edicije MBFWLJ predstavlja nadarjeno študentko oblikovanja Izadoro Verlič in njeno kolekcijo Stranger to Stranger.
vedno ljubezniva supermanekenka Petra Nemcova nas je obiskala letos spomladi
Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana tako po premiernem gostovanju kolekcije Alberte Ferretti Limited Edition FW 2016, obisku svetovno znane manekenke in filantropistke Petre Nemcove, novinarskem obisku modne urednice znane tiskane revije Schön Magazine ter predavanju vodje zunanjega oblikovanja Mercedes-Benz Roberta Lešnika napoveduje nove smernice po vzoru ikoničnih tednov mode in modnih velikanov.
Tudi vi lahko sledite prihajajočem tednu mode v družbi najlepše zvezde na svetu s pomočjo hashtaga #MBFWLJ na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter, še lepše pa si bo ogledati modne performanse in napovedane dogodke kar v živo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar