sreda, 19. oktober 2016

Ta teden ne spreglej teh kino uspešnic!

20. oktobra na redne sporede naših kinematografov prihajata dve filmski novosti. Prva je predzgodba uspešnice o grozljivi 'plošči za komuniciranje' z onostranstvom, druga pa predstavlja naslednje poglavje zgodbe o priljubljenem literarnem in filmskem junaku, ki se požvižga na zakone.
Akcijski triler "Jack Reacher: Nikoli se ne vrni" si lahko ogledaš, če si med izbranci, že na premierni projekciji, ki bo danes, v sredo, 19. oktobra, ob 20. uri v Koloseju Ljubljana, nadnaravni triler "Ouija: Izvor zla" pa te v kinodvorane vabi od 20. oktobra dalje. Ouija iz leta 2014 je postala 'speča uspešnica', ki nas bo znova opomnila, da plošča za komunikacijo z onostranstvom nikoli ni bila samo nedolžna otroška igra. Nadaljevanje nadnaravnega trilerja bo razkrilo temačno predzgodbo, ki bo naše kinodvorane napolnila s trepetom in grozo.
svet duhov je nevaren - Ouija: Izvor zla
Piše se leto 1965, v losangeleški hiši, ki so jo nekateri gledalci obiskali že v prvem delu, živijo ovdovela mati in njeni dve hčerki. Družina se preživlja z goljufijami, saj uprizarjajo lažne seanse za komunikacijo z onostranstvom. Ko svoj repertoar pripomočkov obogatijo z ouija ploščo, v svoj dom nehote povabijo pristno zlo, ki se polasti najmlajše hčerke Doris. Da bi pregnali neusmiljenega duha in rešili njeno življenje, se morata mati in starejša hči soočiti z nezamisljivimi grozotami.
Čeprav se podnaslov filma glasi 'Nikoli se ne vrni', se je vrnil! Govorimo o Jacku Reacherju, protagonistu uspešne knjižne serije britanskega pisatelja Leeja Childa. Gre za večkrat odlikovanega nekdanjega majorja ameriške vojaške policije, ki svojo bleščečo kariero obesi na klin in se poda na samostojno pot raziskovanja sumljivih poslov in nadvse nevarnih situacij.
Po uspehu prve filmske adaptacije iz leta 2012 bo v čevlje priljubljenega junaka ponovno stopil zvezdnik franšize Misija: Nemogoče, Tom Cruise, družbo na velikem platnu mu bo tokrat delala še Cobie Smulders kot majorka Susan Turner. Cobie Smulders (s Tomom na fotografiji spodaj) je v priljubljeni televizijski seriji Kako sem spoznal vajino mamo igrala Robin Scherbatsky, videli pa smo jo lahko tudi v Maščevalcih.
Dogajanje se odvija štiri leta po dogodkih iz prvega filma. Jack Reacher se poveže z majorko Susan Turner, ob pomoči katere stopi na prste zlikovcem iz policijskih vrst. Ko se vrne v svojo nekdanjo vojaško enoto, ugotovi, da je bila majorka aretirana zaradi suma vohunstva. Želi ji pomagati, a se pri tem še sam zaplete v nevarno zaroto. Sedaj mora odkriti resnične izdajalce, zaustaviti plačane morilce, oprati svoje ime in obenem obvarovati dekle, ki naj bi bila njegova hčerka.
Režisersko taktirko tokrat vihti Edward Zwick, z njim je Tom Cruise posnel uspešnico Poslednji samuraj. Tom Cruise se po videzu zelo razlikuje od knjižnega lika, ki ga upodablja. Zato je izbira glavnega igralca sprva zbudila dvome, ki pa so se po ogledu filma razblinili. Tom je namreč ponovno dokazal, da mu vloge trdoživih akcijskih junakov odlično ležijo. Prva knjiga iz serije je bila izdana leta 1997. Do danes je Child napisal skupno 20 knjig z Jackom Reacherjem v glavni vlogi, izid najnovejšega dela, poimenovanega 'Night School', je napovedan za letošnji november.

Ni komentarjev:

Objavite komentar