petek, 21. oktober 2016

Sodobni podjetniki z razlogom poslujejo v 'oblaku'

Microsoft nas je včeraj povabil na zajtrk s podjetniki, ki pri svojem delu uporabljajo tehnologije v oblaku (cloudu) ter morda tudi zato pri svojem poslu trdno stojijo na tleh. V sproščenem vzdušju kavarne Sputnik so uspešni slovenski podjetniki spregovorili o tem, kako ves čas iščejo nove načine za optimizacijo poslovanja, povečanje učinkovitosti in lažjo komunikacijo v hitrem poslovnem okolju tako med zaposlenimi kot s partnerji in kupci.
Pri tem brez uporabe novih tehnologij seveda ne gre. Vendar pri široki ponudbi včasih ne vemo, komu zaupati platformo komunikacije, baze podatkov, arhivov in podobno. Skoraj vsak od nas (vede ali nevede, načrtno ali slučajno) uporablja že vsaj nekatere storitve v oblaku in pri tem je postalo nekako samoumevno, da so določene aplikacije in vsebine, denimo e-pošta in fotografije, ves čas na dosegu roke, na telefonih, tablicah in računalnikih ter drugih 'pametnih' napravah.
Predstavniki Microsofta: Denis Škorc, skrbnik ključnih partnerjev, Katra Šemrov in Petra Wagner
Toda, ko ne gre za posameznika, ampak za podjetje, je še bolj pomembno, da je informacijska tehnologija prilagojena specifičnim potrebam poslovanja in vsekakor tudi enostavna za uporabo. Najbrž se bi vsi strinjali s trditvijo, da je najboljša tehnologija tista, ki neopazno podpira poslovanje, deluje v ozadju in je pri vsakodnevnem delu niti ne zaznaš.
O tem so včeraj razpravljali gostje Microsoftovega srečanja ob kavi, med njimi so bili predstavniki podjetij Penine Istenič, GoOpti, Sensilab in Infonet. Microsoftove rešitve v oblaku, na primer Office 365 in Dynamics, na katerih partnerska podjetja, kot je Telprom, razvijajo svoje inovativne rešitve in jih prilagodijo potrebam posameznih podjetij, so po pričevanju prisotnih dobra izbira tudi zaradi zanesljivosti in varnosti.
'Oblačne' rešitve torej lahko razjasnijo marsikatero poslovno zadrego, zato se poslovneži lahko ukvarjajo samo še s tistim, kar je zares pomembno, svoje odjemalce pa, tako kot v primeru naših sogovornikov, razveseljujejo s ponudbo vin, prevozov, izdelkov za zdravo življenje ali ažurnimi novicami. Ali seveda še vsem ostalim, odvisno od področja, na katerem delujejo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar