ponedeljek, 24. oktober 2016

Prvi in drugi dan MBFWLJ navdušila Gattinoni in AKULTURA

Mednarodni premium teden mode #MBFWLJ je že ob svojem odprtju obiskovalce, modne kritike, stiliste, fotografe ter prijatelje ikonske nemške avtomobilske znamke s trikrako zvezdo pustil brez diha. Ustvarjalna ter neutrudna ekipa programskega in umetniškega direktorja MBFWLJ Saše Radoviča je ob tem presenetila z več vrhunci v prvih dveh večerih.
Maison Gattinoni Couture, italijanska hiša visoke mode
Osrednji del otvoritve letošnje oktobrske edicije Mercedes-Benz Fashion Week je pripadel prestižni italijanski blagovni znamki Gattinoni. Ta znamka visoke mode, ki je leta 2009 postala del italijanske kulturne dediščine, je v svoji 70-letni zgodovini oblačila največje ikone filma, gledališča, glasbe in umetnosti. Med njimi je bila nekoč filmska zvezda Audrey Hepburn, zdaj pa Gattinoni med drugim oblači pevko Beyoncé.
Rasto Oderlap (Autocommerce), prejemnica MBFA 2016 Kaja Julija Hrovat in Nataša Peršuh, predsednica žirije
Prestižno nagrado Mercedes-Benz Fashion Award 2016 je iz rok direktorja Autocommercea, Rasta Oderlapa in Nataše Peršuh, ki je predsedovala žiriji, letos prejela mlada oblikovalka Kaja Julija Hrovat (na sliki zgoraj, na sredini). Strokovna žirija pa je na MBFWLJ podelila tudi tri posebna priznanja.
Tretji vrhunec, fotografska razstava Modna fotografija skozi generacije, je proslavila tri velika imena in tri različne poglede. Fotografi Fulvio Grisoni, Saša Hess in Peter Giodani (na sliki zgoraj v družbi voditeljice Vesne Milek) so v Cankarjevem domu razstavili izbor iz njihovega izjemnega portfelja modnih fotografij, ki so bile objavljene na izbranih domačih ter tujih festivalih in modnih revijah.
AKULTURA
Drugi večer #MBFWLJ se je predstavilo šest modnih oblikovalcev. Poglede publike in fotografov so pritegnili MÊHLÊ (V Veliki Britaniji to znamko ustvarja slovenska oblikovalka Maja Mehle, pomaga ji vizualni umetnik Miha F Kalan), Natasa Persuh, pod to znamko dela naša slovita oblikovalka Nataša Peršuh, ki je obenem profesorica na Katedri za oblikovanje tekstilij in oblačil na ljubljanski NTF, potem pa še modne kolekcije znamk D'Alpaos, AKULTURA, Dajana Ljubičič in Sofia Nogard.
najbolj od vseh me je navdušila kolekcija znamke AKULTURA
kolekcija Nataše Peršuh je bila tudi tokrat v znamenju samih presežkov
Nataša Peršuh
Modne revije so na Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana pritegnile veliko število obiskovalcev, ki so v Cankarjevem domu uživali v ogledu čudovitih kolekcij. Oblikovalci so se tokrat lahko prvič na takem formatu prireditve sami odločili, ali bodo predstavili kolekcijo jesen/zima 2016 ali pač tisto za pomlad/poletje 2017.
Dajana Ljubičić
D’Alpaos
MÊHLÊ
SOFIA NOGARD
Od videnega so tako mene kot dobršen del publike daleč najbolj navdušile kreacije blagovne znamke AKULTURA, ki jo ustvarja imenitna oblikovalka Alenka Globočnik. S svojo dovršeno estetiko pa nam je prav tako - kot vsako leto, pravzaprav - sapo vzela neverjetna Nataša Peršuh, mojstrica modnega oblikovanja, ki ji v slovenskem prostoru preprosto ni para. Posebna pozornost je v nedeljo dopoldne, torej ob začetku drugega dne MBFWLJ, pripadla modnemu brunchu s Stefanom Dominello, predsednikom Maison Gattinoni Couture (na fotografiji spodaj).
Srečanje s tem izjemnim gospodom je potekalo v novi vrhunski restavraciji Atelje (nekdanji Smrekarjev hram), kjer smo bili nad sogovornikom vsi prisotni navdušeni. K podaljšanemu druženju pa so nas vabili tudi nadvse okusni prigrizki in francoski šampanjec Veuve Cliquot - za brunch se pač šampanjec ali penina tudi spodobita - in marsikaj smo lahko izvedeli od gospoda Dominelle še v osebnem pogovoru po končanem uradnem srečanju.

Foto: Iztok Kurnik, Jani Ugrin, arhiv organizatorja

Ni komentarjev:

Objavite komentar