četrtek, 25. avgust 2016

Prihaja jesenska edicija Ljubljana Fashion Week

Modni teden Ljubljana Fashion Week oziroma LJFW bo tokrat zasedel prizorišče Hotela Slon v središču Ljubljane. Med 18. in 20. septembrom bomo priča novim vrhuncem ustvarjalnosti, potem, ko smo se aprila letos že naužili fantastičnih kreacij na Trgu republike, ki se je izkazal za odlično lokacijo. Tudi tokrat, čeprav je prizorišče drugo, se lahko nadejamo odličnih modnih revij v živo. Največja novost pa bo naslednja - oblikovalcev tokrat niso omejevali s sezono oziroma kolekcijo, ki jo želijo predstaviti.
Foto: Mimi Antolovič
"Oblikovalcem smo tokrat ponudili še več svobode in jim dali priložnost, da predstavijo posebne kolekcije, brez sezonske definicije. Da moda ostane sveža, se mora odzivati na navade tistih, za katere modni oblikovalci ustvarjajo. V Sloveniji kose, ki so predstavljeni na modnih revijah, najpogosteje kupijo kar neposredno končni kupci, tudi tisti iz prvih vrst, zato želimo skrajšati čas od predstavitve na modni pisti do izhodov na ulici. To je tudi primeren uvod v nov format LJFW, v čas, ko bodo spomladansko-­poletne kolekcije predstavljene spomladi, jesensko-­zimske pa jeseni," je ozadje te odločitve razložila izvršna producentka LJFW, Melinda Rebrek.
Foto: Jure Makovec (arhiv, kolekcija Sanija Reja Aske)
Temu, da oblačila oblikovalcev zares zaživijo šele v vsakdanjem življenju, sledi tudi tokratna celostna podoba največjega modnega dogodka v Sloveniji. Obraz septembrskega tedna mode je Prisha Justinek Alfirev (Immortal Model Management), ki se sprehaja po najdaljši modni pisti, mestnih ulicah.
Foto: Jure Makovec (arhiv, kolekcija Young@Squat)
O dogajanju na ljubljanskem tednu mode vas bom seveda sproti izčrpno obveščala, do takrat in seveda še vmes ter kasneje pa lahko tudi sami sledite LJFW na uradnem Facebook profilu, na Instagramu (@ljfw​, #LJFW) in na Snapchatu (LJFWSNAP).

Foto: LJFW

Ni komentarjev:

Objavite komentar