petek, 19. avgust 2016

Boštjan Kline je ambasador hitrosti z Megane R.S. 275

Najhitrejše Renaultovo serijsko vozilo je pravi spremljevalec za ambicioznega športnika, ki se že spogleduje z olimpijskimi igrami leta 2018. Zaradi hitrih disciplin, v katerih nastopa (je namreč najhitrejši slovenski smučar) je Boštjana Klineta družba ASP v prihodnji sezoni podprla tako, kot se za hitrega športnika najbolj spodobi: z enoletno uporabo avtomobila Megane R.S. 275, najhitrejšega serijskega vozila, ki ga izdeluje Renault.
Kline je zadnjo smučarsko sezono končal izredno uspešno. Postal je prvi slovenski moški smučar, ki je v eni sezoni dosegel stopničke tako v smuku kot v superveleslalomu. V času, ko so misli večine še na morskih obalah, se Boštjan že pripravlja na novo zimsko sezono, daljnosežni ambiciozni cilj pa so olimpijske igre leta 2018. Kline je vozilo Megane R.S. 275 v snežno beli barvi prevzel minuli mesec v Renaultovem salonu ASP Lesce.
Gre za posebno izvedenko Cup z izpušnim sistemom Akrapovič, zavorami Brembo, sedeži Recaro in vzmetenjem Ohlins. Po nekaj tednih vožnje nam je Kline zaupal prve vtise: "Avto je super, pelje se neverjetno! Malo sem ga poskusil tudi že pritisnit, ampak ne preveč, saj se ga moram še malo navaditi. Ne morem verjeti, kaj avto dela v ovinkih, menjalnik je prav tako odličen, občutek imam, kot da mu nikoli ne zmanjka moči. Kar neprestano bi se vozil okrog in komaj čakam, da se kam odpeljemo!"
Jaz Boštjanu prav rada verjamem in vsekakor tudi malo zavidam, da bo lahko 'čistil' ventile. Morda se pa odpravi pritisnit stopalko za plin do konca v krški Raceland ali na hrvaški Grobnik? Na slovenskih cestah imamo ljubitelji hitrosti sicer prav malo priložnosti za pošteno dirko, vse prehitro nam provida mastno zaračuna tak užitek. Kline se najbrž tudi kakega kroga na slovitem Nürburgringu ne bi branil... Morda se nam po nekaj mesecih uporabe javi s kakšno zgodbo od tam?

Ni komentarjev:

Objavite komentar