sobota, 23. julij 2016

Poletna trilogija radosti z vonji Giorgio Armani

Gioia je italijanska beseda za veselje in radost, dobro razpoloženje. Stanje duha, ki ga brez večjih naporov dosegamo poleti. V dneh, ko nas narava še posebej navdihuje s svojo preprostostjo in iskrenostjo, ko se zdi, da je naše počutje na vrhuncu krivulje in se radi družimo med seboj ali pa se potepamo po svojih lastnih poteh in raziskujemo življenje...
Naj naše počutje samo še poudari ena od treh novih dišav Giorgio Armani, ki so kot nalašč ustvarjene za vrhunec poletja. Moči narave, ki prežema izvorni vonj ACQUA di Gioa (tega gotovo že poznate, saj gre za kultno klasiko, ki je dolgo na trgu), se pridružuje sijoča sreča, ki jo prinaša sonce v obliki SUN di Gioia in vznemirljiva energija poletnega zraka, ujeta v vonju AIR di Gioia.
Začelo se je z originalnim vonjem ACQUA di Gioia, ki ga zaznamuje sijoča ljubkost; osvežujoč parfum v steklenički modro-zelene barve izžareva nedotakljivo moč. Kompozicijo odprejo drobljena meta in sadni toni z intenzivnim akordom hruške in tropskega sadja. V srcu vonja se skrivajo lahkotni cvetlični akordi in cvetni lističi vodnega jasmina. Zaokrožijo jih lesnate spodnje note nepozabnega jantarja in razkošni akord rjavega sladkorja.
Tej dišavi sta se letos pridružila AIR di Gioia in SUN di Gioia. Dva elementa, zrak in sonce, sta združila moč z vodo, ki jo predstavlja Acqua di Gioia. AIR di Gioia (ustvaril ga je parfumar Dominique Ropion za IFF) je kot krila svobode. Čute preplavijo italijanska melodija not mandarine in nerolija ter prepoznavni refren slankasto-cvetličnih not potonike, ylang-ylanga in pomarančnega cveta, z lesnatimi spodnjimi notami, stkanimi iz pačulija, kašmerana in kančka mahu. Vonj v nežno modri steklenički je prežet z radostjo in navdušenjem, svoboden in očarljiv je kot čist, svež zrak.
SUN di Gioia je sončno-cvetlični vonj s pridihom Orienta (kreirala ga je Marie Salamagne za podjetje Firmenich) v steklenički jantarno-zlate barve. Čutne note, ki prikličejo občutek ugodja na porjavelo kožo, odpreta bergamotka in frezija. V razkošnem cvetličnem srcu se skrivajo frangipani, ylang-ylang in jasmin sambac, hkrati so sladki in prežeti s svetlobo, okrepljeni s toplimi in elegantnimi spodnjimi notami irisa, vanilje in benzoina. Gre za spoj narave in ženstvenosti, ki potrpežljivo čaka roko, ki bo končno osvobodila njeno čarobno vsebino.
Vrnitev k resničnim življenjskim radostim vam omogoča vsebina katerekoli od treh stekleničk, ki jih navdihuje preprosta, elegantna oblika brez odvečnih okraskov, njena prozornost in čistost pa spominja na kamenček, ki ga je zgladilo morje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar