nedelja, 31. julij 2016

ITS 2016 v znamenju odličnih modnih stvaritev

Julij je bil spet v znamenju mednarodnega modnega dogodka ITS (International Talent Support), ki poteka v Trstu. Gre za kreativno platformo, preko katere ustanovitelji iščejo nove mlade talente na področju modnega oblikovanja oblačil, obutve, modnih dodatkov ter industrijskega dizajna. Pred natanko 15 leti je to platformo ustanovila Barbara Franchin, ki je še sedaj gonilna sila ITS.
Niels Gundtoft Hansen
Po njenih besedah se je začelo z Utopijo, s sanjami, poiskati mlade nadarjene ljudi po vsem svetu in jih podpreti. Tako ekipa ITS vsako leto pregleda na tisoče portfeljev prijavljenih kandidatov z vsega sveta, od tega jih je vse več iz Azije. To, kar iščejo, so sveže zamisli in strast, ki ogreje srce. In najboljši se uvrstijo med finaliste, ki se potem na zaključni večer predstavijo iz leta v leto večjemu občinstvu v Trstu.
Skozi strog postopek izbiranja finalistov se je na sceni že pojavilo nekaj imen, ki bodo nedvomno krojila podobo mode v naslednjih letih v svetovnem merilu. Nadarjenim finalistom iz številnih držav daje kreativna platforma ITS priložnost, da se predstavijo in da njihovo delo postane prepoznavno. Prav tako dobijo priložnost za delo s številnimi pomembnimi modnimi velikani, ki so že dolga leta sponzorji ITS dogodka.
Renzo Rosso, na sredini, z zmagovalcema in Barbaro Franchin (skrajno desno)
Že od skoraj samega začetka ima pomembno vlogo na tem vsakoletnem dogodku tudi modni velikan OTB, starševsko podjetje številnih znanih modnih znamk, kot so Diesel, Maison Margiela, Marni, Viktor&Rolf, Staff International in Brave Kid. OTB si je za svoje poslanstvo med drugim postavil tudi iskanje novih talentov in konkretno podporo nadarjenim posameznikom, v obliki denarnih nagrad in pripravništev. Renzo Rosso, ustanovitelj in predsednik skupine OTB ter, kot je mnogim znano, tisti, ki je ustvaril Diesel, daje velik poudarek na mlade sile, ki so vrelec drugačnega razmišljanja in domiselnega pristopa. Take so tudi njihove znamke, izdelane po meri sodobnega, zlasti mlajšega in vedno novosti iščočega potrošnika.
Anna Bornhold
Flora Miranda
Na letošnjem ITS 2016 je OTB podelil dve nagradi v višini 5000 evrov dvema mladima oblikovalcema, Nielsu Gundoftu Hansenu z Danske in Anni Bornhold iz Nemčije, ki bosta pri znamki Diesel za nagrado dobila tudi pripravništvo, kjer se bosta lahko naučila številnih koristnih veščin, potrebnih za preboj v veliki modni svet. Seveda pa so izjemen vtis na strogo žirijo pustili tudi številni drugi nominiranci v kategoriji ITS FASHION, med njimi velja omeniti avstrijsko znamko Flora Miranda.

Foto: organizator ITS

Ni komentarjev:

Objavite komentar