sobota, 25. junij 2016

Zabava poletja: SUMMER GATHERING v Ambasadi Gavioli

13 let po prvem Summer Gatheringu bosta gramofone izolske lepotice zavzela dva od najbolj prizadevnih planetarnih tehnomojstrov, velikan stare garde in eden najbolj melodičnih novovalovcev. Ameriški Iranec Dubfire najbrž ne potrebuje posebne predstavitve slovenskemu občinstvu; v Ambasadi Gavioli je že pustil pečat kot solist in član z grammyjem okitenega dvojca Deep Dish, medtem ko bo vroči irski didžej in producent Matador izolsko premiero izkoristil tudi za predstavitev svojega novega live acta, ki je vsebinsko zasnovan predvsem na njegovem dolgometražnem prvencu Ructions.
Summer Gathering je v skoraj desetletju in pol, odkar je bilo v podalpsko rejversko grudo položeno njegovo seme, s srčnim negovanjem in skrbno selekcijo programa postal ena največjih stalnic v poletnem žurerskem koledarju na severnem Jadranu.
Dubfire
Obiskal je že več krajev, zaživel v festivalskih in klubskih izdajah, kolektiv Fetch the Vibe pa je z njim večkrat prestopal tudi geografske, glasbene in druge meje. Summer Gathering 2016 bo hibrid klasičnega in svežega, minimalizma in melodike, prekaljenega mojstra stare garde in enega najbolj iskanih imen novega tehno vala.
Matador
Tako kot celotna sezona v izolskem templju elektronske glasbe, kultni ustanovi Ambasada Gavioli, pa so organizatorji zasnovali tudi podporni program. Pričakujemo lahko rezidenta Tomyja DeClerquea in prekaljenega tehno mojstra Veztaxa, ki se bosta predstavila z bolj surovim, tako rekoč klasičnim zvokom; medtem bosta Brlee in Aney F poskrbela za ščepec elektronske avantgarde.
Vsi našteti glasbeniki pa bodo trdno zagotovilo, da občinstvo vse do zgodnjih jutranjih ur ne bo želelo zapustiti plesišča. Predajte se poletni vročici tudi vi! Vstopnice lahko v predprodaji kupite tukaj ali na Petrolu, v Big Bangu, v Kompasovih poslovalnicah, na Pošti Slovenije ter v trafikah 3Dva.

Fotografije: Dejan Hren in arhiv organizatorja

Ni komentarjev:

Objavite komentar