sreda, 22. junij 2016

Pevka Alya je dobila svojo 'zlato penino'

Na prvi poletni dan so Radgonske gorice ob Ljubljanici predstavile svojo novo pridobitev, Zlato radgonsko penino Alya, ki so jo ustvarili skupaj s priljubljeno pevko. Gre za sladko penino, ki je pridelana po klasični metodi in odraža Alyin značaj.
Njena 'lastnica' je povabljenim priredila mini koncert in ob tem dejala: "Od nekdaj se rada razvajam in pocrkljam, seveda pa to delim tudi z drugimi. Ustvariti svojo penino, ki mi bo značajsko blizu, sem si že dolgo želela. Zato sem zelo vesela in ponosna, da se mi uresničujejo sanje. Skupaj z Radgonskimi goricami, ki so danes največji in najstarejši proizvajalec penin v Sloveniji, s 160-letno tradicijo, smo razvili čisto nov okus penine Alya, ki je namenjena vsakomur, ki se želi razvajati in uživati trenutke - naj bo majhen ali velik, pomemben ali nepomemben; vsak trenutek si lahko naredimo najlepši. Gre za drzen in temperamenten izdelek, ki draži in izziva, naj ga poskusimo! V mojem stilu, čisto samosvoja penina. Že v prvem požirku eksplozivna in samozavestna."
Pravijo, da naključij ni. V Radgonskih goricah je že dolgo tlela ideja, da bi ustvarili nekaj posebnega, in naključje (ali pa tudi ne) je hotelo, da je tam nastopala zelo posebna oseba - Alya. Ko je odpela pesem Za naju, je bilo jasno, v katero smer se bo razvijala ideja. Rodila se je penina Alya. Vse drugo je zgodovina.
V svetu klasičnega penečega se vina sladkega ne najdemo prav pogosto. Gre za drznost in temperament. Penina Alya je pridelana po tradicionalni metodi, a vendarle ni čisto klasična 'Zlata radgonska'. Je zlata penina s popolnoma samosvojim slogom. Prvi požirek omami z živahnimi poljubčki in zapelje k vedno novemu okušanju te bogate pijače. Drzna, a očarljiva in družabna penina je igriva kot prava mala zabava v kozarcu, ki jo lahko uživamo samostojno ali ob hrani. Napolnili so jo v 3.000 steklenic.
Alya in Nejc Simšič
Alya in Neisha
Penino Alya uživajte v širšem pecljatem kozarcu, v katerem bosta do izraza prišli njena bogatost in aromatičnost. Za še večjo poletno osvežitev svetujejo dodajanje nekaj kock ledu; led bo ublažil tako sladkost kot moč alkohola.
Ker je penina Alya temperamentna in izzivalna kot Alya sama, vas vabi, da ste tudi sami drzni in se poigrate ter najdete zanimivo kombinacijo z najljubšim sadjem, zelenjavo ali začimbami. Ustvarjalci nove penine vas vabijo, da svoje ugotovitve in predloge delite z njimi na njihovi ali Alyini FB strani z oznako #PeninaAlyaPlus.

Ni komentarjev:

Objavite komentar