četrtek, 30. junij 2016

Novi Somat pospremile specialitete chefa Igorja Jagodica

Kulinarično razvajanje priznanega chefa restavracije Strelec, Igorja Jagodica, je potekalo ob predstavitvi novosti Somat, ki je razvil novo generacijo tabletov in gelov za strojno pomivanje posode brez fosfatov. Jagodic je ob tej priložnosti navdušil občinstvo v sebi lastnem slogu, s poslasticami v štirih hodih, od pozdrava iz kuhinje do sladice, vsakokrat ob drugačni vinski spremljavi.
Sestali smo se v stolpu Ljubljanskega gradu; na mostu, ki povezuje stolpa z razgledom na Šmarno goro in Kamniške Alpe, so nas že čakale čudovito pogrnjene mize. Opazovali smo sončni zahod in se še dolgo v večer družili pod zvezdnatim nebom v družbi znanih obrazov. Terasa zgodovinske lokacije, s katere smo gosti občudovali lepote prestolnice, je bila odlična kulisa za nepozabno doživetje.
Mešanica okusov, barv in vonjev je v čarobni atmosferi grajske terase navdušila številne, od voditelja in ljubitelja dobre hrane Nejca Simšiča, manekenk Iryne Osypenko Nemec, Anamarije Avbelj in Zlate Okugić do znanih novinarskih obrazov.
Vselej simpatični gostiteljici večera Uli Furlan sta družbo delala mlada igralca Pia Nikolić v vlogi Marije in Vid Sodnik, ki se je tokrat prelevil v pomivalni stroj Dishy, ki je s humornimi vložki zabaval občinstvo. Vsi pa smo uživali v vrhunskih jedeh enega najbolj slovečih kuharjev pri nas, ki je postregel z okusnimi poletnimi jedmi iz najkakovostnejših sestavin.
Med pripravo večhodnega menija je Jagodic zbranim gostom zaupal nekaj kulinaričnih trikov za pripravo okusnih poletnih jedi. Pozdravu iz kuhinje s poširanim prepeličjim jajčkom so sledili surovi, sveži jadranski škampi na posteljici iz hrustljave solatke in z jabolki, nato smo se okrepčali z grajsko juho, po kateri je plaval žlikrof, polnjen z jurčki, sledilo je mesno doživetje z govedino in foie gras ter krompirjevo kremo s tartufi, za zaključek smo si privoščili še zadnje letošnje češnje z Goriškega s kepico amaretta in bele čokolade. Najedli smo se do sitega, ob tem pa k vsakemu krožniku okušali drugačno vino, večinoma iz Vipave in Goriških brd. Še posebej se mi je v spomin usedlo belo vino Ferjančič iz Vipavske doline s svojo polnostjo in svežino.
Ker pa se vsak kulinarični užitek zaključi s pomivanjem posode, je ob koncu večera za lažje opravilo poskrbel Somat. Nova generacija Somat tablet in gelov za stojno pomivanje posode je po novem še prijaznejša okolju. Ob tem se učinek delovanja detergentov ne zmanjša, saj je novi liniji Somatovih izdelkov dodana limonska kislina, ki poskrbi za sijočo posodo brez dodatnega onesnaževanja okolja. Nova formula pralnih sredstev Somat brez fosfatov je dobila tudi prenovljeno embalažo.
Premium izdelki Somat Gold imajo posebno moč, s katero odstranjujemo še tako trdovratne ostanke hrane brez predhodnega namakanja ali pomivanja posode. Novi izdelki Somat tako omogočajo stoodstotno učinkovitost in čistočo pri pomivanju posode na 40 stopinjah Celzija, s čimer varčujemo tudi pri porabi električne energije, kar dodatno zmanjšuje negativni vpliv na okolje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar