sreda, 01. junij 2016

Julija se obeta nov pametni telefon Sony Xperia E5

Sony Mobile je na zadnji majski dan razkril svojega novinca, pametni telefon Xperia E5, preprost za uporabo, z zmogljivima kamerama in zabavnega po značaju. Njegova prednost je predvsem nižja cena. Po besedah podjetja je Xperia E5 brezkompromisno popolna naprava za tiste, ki iščejo cenovno dostopnost, zmogljivost, tehnologijo kamere in dizajn, kar pogosto dobimo le pri boljših in praviloma dražjih napravah.
V novinca so vgradili procesor MediaTek MT6735; njegova štirijedrna platforma in hitra 4G LTE zmogljivost skrbita za živahno multimedijo, igranje igric in doživetje mobilnega spleta. Prenos in shranjevanje vsebin sta preprosta z notranjim pomnilnikom velikosti 16 GB (+ 1.5 GB RAM-a), spomin pa lahko s pomočjo kartice microSD razširite do 200 GB.
Xperia E5 naj bi imela tudi dolgo delujočo baterijo, telefon lahko med enim in drugim polnjenjem zdrži do dva dneva. Novost pride na trg v grafitno črni in beli barvi. Ohišje, ki je sicer dokaj enostavno (beri: plastika) je tanko (8,2 mm) in tehta samo 147 gramov. Tako zadnja kamera s 13 milijoni slikovnih pik in sprednja s 5 milijoni prepoznata, kaj snemate. Samodejno prepoznavanje prizora analizira pogoje, če snemate kulinariko ali selfije, prilagodi nastavitve za optimalno in najvišjo možno kakovost posnetkov. Z opcijo HDR bodo slike na 12,7-centimetrskem zaslonu visoko ločljivosti jasne in ostre.
Uporabniški vmesnik kamere za nadzor z zamahom omogoča preklapljanje med načini, nov gumb "Deli" (Share) pa omogoča takojšen prenos vsebine na Instagram, Twitter ali Facebook s preprostimi koraki. Se že veselite nove Xperie E5? Na izbrane trge prihaja z začetkom julija 2016. Uradnih informacij o ceni aparata s strani slovenskega zastopnika sicer nisem prejela, a na spletni strani Android Authority poročajo, da bo cena za evropski tg 199 evrov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar