ponedeljek, 23. maj 2016

V teden mode MBFWLJ z razstavo torbic Marjete Grošelj

Na včerajšnjem odprtju Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana (MBFWLJ) nas je navdušila razstava torbic Marjete Grošelj. Blagovna znamka Marjeta Grošelj uteleša brezčasno lepoto in avantgardni dizajn, namenjen posebnim priložnostim.
Več kot 20 izjemnih mojstrovin izpod rok ikone slovenskega modnega oblikovanja in vedno brezhibno urejene dame je pritegnilo zanimanje gostov, posebno priznanje pa je Marjeta Grošelj s strani znamke Mercedes-Benz prejela že drugič.
Rasto Oderlap, Marjeta Grošelj, Sašo Radovič in Marta Kos Marko
Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je teden mode s poudarjenim mednarodnim predznakom. Otvoritveni večer #mbfwlj je s svojo prisotnostjo počastila slovenska veleposlanica v Berlinu, Marta Kos Marko. Vsi slovenski oblikovalci s tokratne edicije MBFWLJ se lahko po zaslugi dela slovenske veleposlanice veselijo možnosti predstavitve svojih del v Berlinu. Velika priložnost za promocijo Slovenije prihaja ob pravem trenutku, ko praznujemo 25. obletnico slovenske države.
S tem Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana uresničuje enega od svojih temeljnih poslanstev, povezovanje ustvarjalcev z novimi trgi, krepitve prijateljskih in poslovnih vezi ter ustvarjanje dodane vrednosti.
posebne pozornosti je bil deležen nov mercedesov kabriolet SL500
"Tradicija v nastajanju" je slogan, pod katerim programski in umetniški direktor Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana Sašo Radovič gradi edinstveno zgodbo tedna mode prestižne nemške avtomobilske znamke. Na gala otvoritvenem večeru v Cankarjevem domu so goste pozdravili gostitelji MBFWLJ, med njimi Rasto Oderlap, direktor družbe Autocommerce, ki v Sloveniji zastopa blagovno znamko Mercedes-Benz, slovenska veleposlanica v Berlinu Marta Kos Marko in gostja večera, ikona slovenskega modnega oblikovanja gospa Marjeta Grošelj, ki letos obeležuje 50 let ustvarjanja.
MBFWLJ za danes napoveduje obisk očarljive češke supermanekenke Petre Nemcove, ki v Ljubljano prihaja prvič in je kot obraz razreda GLC uradna gostja Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana.  Z njo smo se danes že srečali na novinarski konferenci.
moj outfit za prvi dan MBFWLJ - Dragica Sušnik
Nocoj si bomo lahko ogledali pet modnih revij, osrednja pozornost pa je namenjena kolekciji Alberte Ferretti Limited Edition Fall/Winter 2016, ki jo gosti Wolfova 5, pod vodstvom poznavalke priznanih blagovnih znamk in visoke mode, Judite Treppo. 

Uradne fotografije (1,2,3): Iztok Kurnik 
Foto za blog: Dragica Sušnik

Ni komentarjev:

Objavite komentar