petek, 20. maj 2016

Španski nakit UNOde50 je prišel v Slovenijo!

Četrtek, 19. maj je bil dan, ko sem spoznala drzen, ročno izdelan dizajnerski nakit, ki je etno obarvan. Ljubljana je postala ena od modnih prestolnic, ki se sedaj lahko hvali s špansko znamko nakita UNOde50 - povejmo recimo, da ga Hrvaška še nima, najbližje nam se ga je doslej dalo dobiti na Dunaju. Znamka tega zares posebnega nakita je na voljo v več kot 40 državah, 100 lastnih trgovinah in na več kot 2500 prodajnih mestih v modnih prestolnicah, kot so Madrid, Barcelona, Milano, Rim, London, Tokio in Moskva. Elitnim lokacijam se je sedaj pridružila še ljubljanska konceptna trgovina Modna hiša Ikona na Mestnem trgu! Zares imenitno, kajne?
Znamka, ki je letos slavila 20 let delovanja, je začela pisati zgodovino v letu 1996, ko se je skupina oblikovalcev odločila, da ustvari slog nakita, ki bo nekaj posebnega. Začeli so z ustvarjanjem le 50 enot posameznega modela in od tod izhaja tudi ime za nenavaden nakit (številka 50 je po špansko "cincuenta" - izgovori se kot sinkuenta, op.), ki izziva konvencionalno, se spogleduje z neobičajnim in uteleša lahkoten boemski duh.
Sčasoma je odmeven uspeh znamke UNOde50 vodil k povečanju proizvodnje, ime pa je ostalo kot spomin, da sta že od prvega dne kakovost in izvirnost vsakega kosa njihova prioriteta. Podjetje je ostalo zavezano ekskluzivnosti s svojo omejeno izdajo 50 kosov v vsaki kolekciji, nam je včeraj razkril mednarodni direktor prodaje za znamko UNOde50, Michele Giaconi, ki tokrat sploh ni bil prvič v Ljubljani, saj jo dobro pozna in našo prestolnico zelo rad obiskuje, njegova družina je namreč iz Trsta.
Čaru edinstvenega dizajnerskega nakita smo na včerajšnjem dogodku podlegle vse prisotne, tudi voditeljica Manja Plešnar, ki je dogodek zapustila s prvim nakupom in modnim sladkorčkom, zapestnico Wakame (slika zgoraj). Ob ogledovanju posrebrenega kovinskega nakita UNOde50, okrašenega s kamni, prstanov, ogrlic, uhanov, opaznih in pregibnih prstanov ter drugih izvirnih stvaritvev, ki dopolnijo vsak slog, smo se razvajale z izvrstnimi domačimi dobrotami Slovenske hiše, najbolj pa nam je šla v slast pastetka s tartufi.
Michele Giaconi (prvi z leve) z ekipo Ikone
Tudi vas oblikovalska ekipa UNOde50 in Modna hiša Ikona vabita, da odkrijete vznemirljivo in temnejšo stran poletja. Letos živite drugačno poletje, kjer čar noči prevzame dan in je uživanje na prvem mestu.
Nakit UNOde50 označujejo ustvarjalnost, edinstven slog in drzen oblikovalski duh, izvirnost se opazi v vsaki stvaritvi. Nakitu je skupna drznost, pozornost do detajlov in ekskluziven DNK, zaradi katerega je blagovna znamka nekaj posebnega, k temu veliko pripomore ročna izdelava, ki je prepoznavna za nakit UNOde50.
Od začetne skice do dokončanega kosa, za vse poskrbijo strokovnjaki v delavnicah v Madridu, kjer se nahaja sedež podjetja. Pri izdelovanju nakita uporabljajo kovinske zlitine, ki omogočajo ekskluzivne oblike ter dajejo nakitu prepoznavno teksturo ročne izdelave. Po končanem oblikovanju nakit posrebrijo ali pozlatijo, nato pa še skrbno pregledajo, preden ga spravijo v čedne rdeče škatlice ali vrečke.
Eno od teh smo obiskovalke včeraj odnesle tudi domov z dogodka, prelepo zapestnico z obeskom Salud, kar v španščini pomeni "zdravje". To je bilo zares izvrstno in nepričakovano darilo za moj včerajšnji rojstni dan!

Foto: arhiv organizatorja in D. Sušnik

Ni komentarjev:

Objavite komentar