torek, 03. maj 2016

Petra Němcová na Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana!

Prestižna nemška avtomobilska znamka napoveduje prihod drugega Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana (MBFWLJ). V Ljubljano med 22. in 24. majem prihajajo prave zvezde, mnoge med njimi premierno! MBFWLJ v Slovenijo in regijo prinaša izjemen razvojni potencial, ki temelji na mednarodnih povezavah, strokovnem delu ter na spodbudnih ocenah modnih kritikov, ustvarjalcev ter prijateljev znamke Mercedes-Benz.
Prihajajoči Mercedes-Benz teden mode v Ljubljani pa bo s svojim obiskom počastila svetovno znana manekenka in filantropistka Petra Němcová! Ta manekenka je svetovljanka po duši in po poklicu. Po hudi osebni preizkušnji, ko je na tajskem otoku Khao Lak leta 2004 preživela cunami, med njim pa izgubila zaročenca, je pred desetimi leti zagnala dobrodelno organizacijo Happy Heart Fund. Ta je v preteklem desetletju omogočila zagon več kot 100 varnih šol otrokom, ki so v katastrofi izgubili svoje starše, pomagala jim je na njihovi poti do vključevanja v družbo in pomagala pri izgradnji novih lokalnih skupnosti.
Izjemno altruistično in človekoljubno držo je prepoznala tudi znamka Mercedes-Benz in Petro Němcovo povabila k sodelovanju. Petra Němcová je postala, kot sem že pisala lani, obraz novega razreda GLC, ki jo spremlja na vseh njenih poteh. Tako v metropolah kot na brezpotjih. Petra se rada pošali, da je novi GLC podobno nezaustavljiv, kot njena volja za premagovanje izzivov. Na češkem rojena lepotica k nam v Ljubljano prihaja 23. maja.
Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je več kot vsota posameznih delov; je priložnost za ljubitelje oblikovanja, mode, lepote in ustvarjalnih presežkov, da spoznajo kreativni naboj najbolj pronicljivih regijskih ustvarjalcev. Programski in umetniški direktor MBFWLJ Sašo Radovič tokrat povezuje deset oblikovalcev moške in ženske mode, ki bodo v Cankarjevem domu predstavili svoje kolekcije oblačil in dodatkov jesen/zima 2016. 
Nekateri oblikovalci svoja dela na MBFWLJ razstavljajo že drugič, seveda pa v goste prihaja kopica svežih modnih zgodb. V Cankarjev dom tako prihajajo oblikovalci in blagovne znamke AKULTURA, Charlie design, Cliché, Marjeta Grošelj, IVANMAN, Natasa Persuh, Peter Movrin, Sari Valenci, Spirit by T.B., Tanja Zorn in SENS. Redno spremljajte MBFWLJ na spletni strani mbfashionweeklj in na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in Youtube.

Fotografije: arhiv prireditelja MBFWLJ

Ni komentarjev:

Objavite komentar