sobota, 07. maj 2016

Na srečanju z oblikovalci Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana

Najboljše ali nič je slogan nemške avtomobilske znamke, ki velja tudi za prihajajoči teden mode Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, ta se začne 22. maja, prizorišče bo, tako, kot prejšnjo jesen, ponovno Cankarjev dom.
Metka Kejžar (Autocommerce) in Sašo Radovič
Ustvarjalna ekipa, ki organizacijsko stoji za MBFWLJ, že napoveduje nove scenografske presežke, svetovno znana manekenka in filantropistka Petra Němcová pa prvič prihaja v Ljubljano. Medtem znamka Wolfova 5 predstavlja kolekcijo Alberta Ferretti limited edition F/W 2016, modni navdušenci in ljubitelji znamke Mercedes-Benz pa bodo za povrh lahko uživali v več kot desetih modnih revijah in razstavah izjemnih ustvarjalk in ustvarjalcev. Predstavile se bodo znamke Marjeta Grošelj, AKULTURA, Peter Movrin, SENS, Spirit by T.B., Cliché, Tanja Zorn, Natasa Persuh, Sari Valenci, IVANMAN in Charlie design.
Peter Movrin
Z oblikovalci, ki prihajajo na spomladanski dogodek MBFWLJ, smo se lahko na posebnem dogodku predvčerajšnjim tudi srečali. Če se omejim samo na nekaj izbranih, za začetek povejmo, da se na MBFWLJ vrača oblikovalec Peter Movrin, ki se bo predstavil s kolekcijo, za katero pravi, da je navdahnjena z ljubeznijo. Slovenska modna srenja oblikovalca budno spremlja vse od začetka njegove poti leta 2008, medtem ko je svetovno javnost nase opozoril, ko je njegove kreacije oblekla Lady Gaga in to večkrat. Kreacije z njegovim podpisom nosijo tudi ostale svetovne pop dive, kosi njegovih aktualnih kolekcij pa so bili uporabljeni tudi v filmu Igre lakote - Upor, 2. del. Prejemnik številnih mednarodnih z izjemno modno vizijo in trdim delom nadaljuje svoj pohod v svetu oblikovanja.
Tomislav Bahorić - Spirit by T.B.
Tedna mode se bo udeležil 'čudežni deček mode' Tomislav Bahorić, modni oblikovalec, ki je modo dihal že od malega in z njo odraščal. Že s svojo prvo samostojno kolekcijo je požel val navdušenja, s svojim premišljeno zasnovanim modnim konceptom si je v medijih prislužil številne laskave nazive kot je 'novi up hrvaške moške mode'. Spirit by T.B. je znamka, ki navdušuje z uporabo najbolj kakovostnih materialov ter urbanih elementov dekonstrukcije.
Na MBFWLJ za jesen/zimo 2016 nastopa tudi Nataša Peršuh, ki stavi na minimalizem. Navdih za svoje oblikovanje najde v uličnem stilu modnih metropol, v aktualnem kulturnem in umetniškem dogajanju, v filmih in zgodovini. Navdihuje jo fuzija vsakdanjih obveznosti in zahtev sodobnega časa po gibanju in funkcionalnosti v kombinaciji z načeli visoke mode ter maloserijske unikatnosti. Njena kolekcija jesen/zima 2016 predstavlja spoj visokega poletja in globoke zime, sodobni glamur, ki je enakovreden doma na ulicah in na rdečih preprogah.
Nataša Peršuh, Hrvoje Kožul (MUD) in Tanja Vojnovič (MUD)
Lanskoletno dobitnico nagrade MBFA‬ Sari Valenci opredeljujejo unikatni, drzni in družbeno kritični kosi oblačil. Strast do oblikovanja je odkrila že zelo zgodaj, navdih zanj pa najde mimogrede: na potovanjih in ljudeh, ki jih srečuje na svoji poti. Kolekcija jesen-zima 2016 je oda fenomenu vsem predmestnim stilom, ki se preko subtilne barvne palete modrin in rjavih tonov prelevijo v ulično modo.
Alenka Globočnik Fabjan (AKULTURA), Marjeta Grošelj in Judita Treppo
Marjete Grošelj, ikone slovenskega modnega oblikovanja in prejemnice številnih mednarodnih nagrad najbrž ni treba na novo predstavljati. Na spomladanski ediciji MBFWLJ bo obeležila kar 50 let ustvarjalnih presežkov. Brezhibno urejena ustvarjalka prestižnih torbic pozdravlja kreativni naboj, drznost in dragoceno ravnotežje med modo, ki prehaja v umetnost. Na posebni modni razstavi bo ponudila mešanico svojih ustvarjalnih spominov preteklosti in vizije prihodnosti za sedanjost.
Več informacij o dogodku najdete na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter.

Fotografije: organizator MBFWLJ

Ni komentarjev:

Objavite komentar