torek, 31. maj 2016

Druženje ob prvem šampanjcu, ki ga lahko mešamo

Prestižna francoska šampanjska hiša Veuve Clicquot je v svoje vrste dodala novega člana, to je Veuve Clicquot Rich. Prvi šampanjec, ki je namenjen mešanju z izbranimi sestavinami, je super izbira za vroče poletne dni, ki prihajajo.
modna oblikovalca Matjaž Plošnjak in Eric Maj Potočnik
O tem smo se prepričali minuli teden, ko je potekalo proščeno popoldansko druženje na Špici, priljubljenem shajališču ob Ljubljanici, kjer se je ob glasbeni spremljavi dua Pliš in okušanju novega Richa 'minglanje' zavleklo v večer. Med gosti so bili ljubitelji penečega vina, medijskih osebnosti in prijatelji znamke Veuve Clicquot.
Poletna druženja bodo še slajša ob kozarcu šampanjca, še posebej, ko gre za izbrano francosko znamko kot je Veuve Clicquot. Šampanjec je od nekdaj veljal za simbol užitka, prestiža in ekskluzivnosti. Hiša Veuve Clicquot, ki slovi po svoji drznosti in inovativnosti, je predstavila povsem nov način pitja šampanjca, ki vključuje umetnost mešanja pijač, in tako ustvarila Veuve Clicquot Rich. V več različicah smo ga okušali izpod rok spretnih barmanov gostinstva Kaval Group.
Novi član Rich je navdihnjen z novo vizijo sodobnega načina pitja, strokovnjaki v baru so nam ga postregli s svežimi sestavinami: ananasom, lupino grenivke, kumarami, stebelno zeleno, papriko ali čajem in vse to na ledu.
Druženje je odprla Maja Tratnik, na glasbeno popotovanje pa sta nas pospremila vokalistka Aleksandra Ilijevski ter umetnik na kitari in kontrabasu Marko Gregorič, oba iz dua Pliš.
Prisotni smo se strinjali, da je Rich nekaj res posebnega, pa naj ga pijemo samostojno ali v kombinaciji z eno od predlaganih svežih sestavin - v taki inačici se bo Veuve Cliquot Rich v vročih poletnih dneh gotovo še bolj prilegel. V solo, v dvoje, troje, ali v veliki skupini.

Foto: Žiga Intihar

Ni komentarjev:

Objavite komentar