ponedeljek, 09. maj 2016

BMW iPerformance - zelena vest in premoč na cesti

Premium segment še nikoli ni bil tako eko. Nova serija iPerformance združuje zmogljiv bencinski motor BMW TwinPower Turbo in učinkovit elektromotor vozila BMW iPerformance, s tem pa najboljše iz obeh svetov.
BMW iPerformance vozila so priključni hibridi, ki združujejo bencinski BMW TwinPower Turbo motor in elektromotor. Glede na zahtevano moč s strani voznika in napolnjenost visokonapetostne baterije lahko elektromotor sam poganja vozilo ali pa podpira motor z notranjim izgorevanjem.
BMW serije 3 iPerformance združuje dinamično in udobno vožnjo z eleganco limuzine. BMW serije 2 Active Tourer iPerformance se hvali s prostornostjo in fleksibilnostjo ter ponuja električni štirikolesni pogon. BMW X5 iPerformance izžareva premoč in je kot prvi predstavnik družine iPerformance utiral pot celotni seriji vozil. BMW serije 7 iPerformance pa predstavlja luksuzno rešitev za trajnostno mobilnost prihodnosti. BMW-ju X5 xDrive40 iPerformance sta se v marcu pridružila modela 330e in 225xe iPerformance, julija bo ceste osvojila luksuzna limuzina s porabo majhnega avtomobila - BMW 740e iPerformance.
Vsako vozilo BMW iPerformance ponuja tri načine vožnje, ki se prilagodijo slogu vožnje in situaciji na cesti. AUTO eDRIVE je idealen za voznike, ki cenijo nizko porabo in tiho vožnjo. Avto bo že ob vžigu začel uporabljati električno energijo, nato bo ob dinamični in hitri vožnji preklopil na bencinski motor. MAX eDRIVE bo pomagal prepotovati kratke mestne razdalje izključno na elektriko in s tem zmanjšati stroške vožnje. SAVE BATTERY skrbi za užitek v vožnji z nizko porabo tudi na daljših razdaljah. V tem načinu je vozilo gnano samo z bencinskim motorjem, vendar ob zaviranju sprošča kinetično energijo, ki se shrani za poznejšo električno uporabo.
In ker si dobre ideje zaslužijo spodbudo, lahko kupci iPerformance vozil, ki imajo kombiniran izpust emisij CO2 pod 50g/km, prejmejo nepovratno finančno spodbudo v višini do 4.500 EUR (dodatne informacije in razpisni pogoji so na voljo na www.ekosklad.si).
Bi želeli iPerformance tudi preizkusiti? Potem imate v naslednjih dneh priložnost. BMW namreč začenja vznemirljivo turnejo po večjih slovenskih mestih, kjer bo predstavil širok sklop vozil. Ljubitelji vozil BMW bodo lahko v maju in juniju preizkusili BMW serije 1, 2, 3, 4 in X1 ter popolnoma nov priključni hibrid BMW 330e iPerformance v Mariboru, Kranju, Ljubljani, Celju, Novem mestu in Kopru. Na testne vožnje se lahko prijavite tukaj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar