sobota, 28. maj 2016

5 novih nasvetov za barvanje las (tudi doma!)

Topli dnevi kličejo k spremembam, tudi pri barvi las. Se bojite delo opraviti same? S temi nasveti se barvanja las doma ne boste več ustrašile. Še vedno pa lahko barvanje prepustite strokovnjakom v frizerskih salonih. Estelle Baumahuer je mednarodno priznana frizerka in koloristka, ki vsem, ki še oklevamo (kljub polnim omaricam z barvami za lase, katerim je rok uporabe že skoraj pretekel), svetuje naslednje:
1. Vedno izberite barvo las, ki bo v kontrastu z vašo poltjo. To bo vašemu videzu najbolj laskalo. Če imate po naravi lase hladnega barvnega odtenka, jih obarvajte v toplega ali obratno. Imate doma več barv za lase, ki jih pridno kupujete na akcijah v bližnji drogeriji in se ne morete odločiti, katera bo prava? Ko ste v dvomu in imate na voljo dve podobni barvi, se vedno odločite za svetlejši odtenek barve, svetuje Baumhauerjeva.
2. Za natančen nanos vedno uporabite čopič za nanašanje barve in skodelo, v kateri mešate barvo ter jo pri uporabi zajemate iz nje. Pozabite na nanašanje barve za lase s pomočjo prstov. S profi pristopom se izognete zabarvanju, madežem na koži in lahko dosežete natančne rezultate. Začnite na področju, kjer se barva ponavadi najslabše prime, torej na senceh in ob straneh, tako bo barva na teh mestih delovala dlje, preden jo izperete. Za boljše rezultate lase razdelite na razdelke s pomočjo lasnih sponk.
3. Ohranite svojo novo barvo dlje svežo s pomočjo specialnih izdelkov: to so šamponi in regeneratorji za barvane lase. Pomagali vam bodo ohraniti živahno barvo dlje časa. Če bi rade postopoma posvetlile lase, pa uporabite dobri stari šampon z izvlečki kamilice. Ali pa skuhajte kamilični čaj in ohlajen prevretek uporabite za zadnje izpiranje las. To je že stoletja preverjen recept, ki še vedno deluje.
4. Stran s kemičnimi posvetljevalci v domači kopalnici. Svetljenje las na platinasto blond prepustite vedno in izključno samo strokovnjakom v frizerskih salonih in ga ne izvajajte doma! Da se rjavolaska ali črnolaska prelevi v platinasto blondinko, je ponavadi potrebnih več obiskov v salonu. Tega rezultata doma ne morete doseči, s peroksidom pa lahko lase trajno poškodujete. In ko se s pomočjo strokovnjaka prelevite v svetlolasko, po vsakem obisku bazena s klorirano vodo lase takoj operite ter nanesite izdelke, ki varujejo pred obarvanjem posvetljenih las v vesoljsko zelene odtenke.
5. Obstajajo seti za domače barvanje za izdelavo svetlih pramenov. Če se lotite tega, si lase obarvajte samo ob licih. Svetle pramene po celi glavi pustite strokovnjakom, lahko pa se, če ste spretne, same poigrate s tehniko balayage. Ombre je prav tako še vedno 'in', le da z manj kontrasti, leta 2016 je veliko naravnejši in subtilnejši, brez očitnejših razlik v barvi.
Za konec vam priporočam nekaj novih izdelkov, s katerimi lahko dosežete dobre rezultate pri frizerju ali doma. Prva novost je Colorworx znamke Schwarzkopf Professional, ki je kot storitev barvanja že na voljo v partnerskih frizerskih salonih Schwarzkopf Professional po vsej Sloveniji. Gre za osem zelo drznih in neposrednih koloracij, ki se med seboj lahko mešajo, frizerjem in kajpada končnim uporabnikom pa omogoča edinstvene barvne kombinacije, od pastelnih in nežnih učinkov, do ekstra vpadljivih, izrazitih rezultatov, s katerimi boste v središču pozornosti. Obstojnost Colorworxa je do 20 pranj.
Za vse, ki si želijo več kot samo barvo za lase, blagovna znamka Matrix predstavlja novi Color Sync - 40 novih barvnih odtenkov, ki se navdihujejo po make-up primerjih oziroma utjrevalcih za ličila. Prva barva za lase Matrix s 'primerjem' vsebuje zdaj kar dvakrat več ceramidov 'Cera Oil kompleks'. Ta izboljša povrhnjico las, naredi lase obvladljivejše, poenoti njihovo poroznost in naredi površino bolj gladko ter utrdi in obnavlja strukturo las. Novi Color Sync prinaša dvakrat bolj negovane lase po 20 šamponiranjih v primerjavi s formulo brez Cera Oil kompleksa. Linija Color Sync je na voljo ekskluzivno v salonih, kjer ponujajo Matrix blagovno znamko.
Ker so barvani lasje bolj občutljivi in zaradi barvanja bolj nagnjeni k poškodbam, uporabite intenzivno kuro za obnovo las. Ta novost je iz INDOLE, profesionalne lasne kozmetike, spada pa v linijo Innova Repair, kjer se nahajajo še drugi izdelki. Priporočam masko za obnovo las Innova Kera Restore z mikrokeratinskim kompleksom, ki obnovi strukturo krhkih ali zelo poškodovanih las.
Še ena novost, predstavljena konec lanskega leta, je prvi L'Oreal Professionnel tretman za dolgotrajno nego poškodovanih las, ki se začne v salonu in nadaljuje doma. V osrčju inovativne linije PRO FIBER je molekularni kompleks APTYL100, rezultat petnajstih let raziskovanja L'Orealovih laboratorijev in tehnologija, ki ima sposobnost dolgotrajnega zadrževanja negovalnih sestavin v lasnem vlaknu, medtem ko sicer večino teh sestavin odstrani že prvo šamponiranje. Rezultati salonske obdelave s PRO FIBER izdelki so vidni takoj: konice las dajejo videz pravkar postriženih las. PRO FIBER rutina za domačo nego pa podaljša salonske učinke, ki trajajo tudi do šest tednov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar