ponedeljek, 04. april 2016

V trendu so mat šminke!

Tudi make-up ima svoje zakonitosti in sledi smernicam, to pomlad so na primer zelo modne mat šminke na ustnicah. Če ste ljubiteljice sijočih črtal za ustnice ali lipglossov, nič hudega, morda bi vseeno veljalo stopiti iz vsakdanjih okvirjev in dati priložnost nečemu drugačnemu?
Tu je moj izbor najlepših črtal za ustnice v mat odtenkih in verjele ali ne, tudi lipglossi oziroma tekoča črtala za ustnice imajo lahko zelo matiran končni učinek... Nove generacije mat šmink za povrh prav nič ne izsušujejo ustnic in se ne nabirajo v grudice. Lepotne novosti nas nikoli ne nehajo presenečati s svojo inovativno tehnologijo in božanskimi teksturami. Je potemtakem kaj čudnega, da si ženske in dekleta želimo kar naprej novih stvari in nam ličil ni nikdar dovolj?
Kaj je bistvo mat črtal za ustnice? Za razliko od bolj sijočih šmink so praviloma dlje obstojna, imajo močnejši barvni pigment ter omogočajo boljšo prekrivnost. Matiran videz ustnic obenem sporoča svetu, da smo prefinjene (kot Parižanke, denimo). Poleg tega bolj intenzivne barve in dolga obstojnost nekaterim ženskam pač zelo ustrezajo. Tu je moj izbor petih mat črtal, ki so se mi med novostmi za to pomlad še posebej vtisnila v spomin.

1. PUPA I'M MATT Lip Fluid

Visoka koncentracija prefinjenih pigmentov in laka zagotavlja popolno prekrivnost, intenzivno barvo in žameten občutek. Česa takega resnično še niste poskusile in občutile na ustnicah... Privoščite si absolutno mat barvo! PUPA je doma v Milanu, Milano pa je prestolnica mode... zato zelo dobro vedo, kaj delajo!

2. Maybelline Color Sensational Matte
Na voljo je načeloma šest odtenkov, a na slovenskih policah sem opazila za zdaj samo štiri, če sem pravilno štela v drogeriji: od rdeče preko živo roza in magenta odtenka do nežne pink. Odtenek Magnetic Magenta (zgoraj) bo za najbolj drzne fashioniste, za uglajene dame pa bo pravi odtenek rdeča Siren in Scarlet.

3. CLARINS Rouge Eclat
V spomladanski kolekciji Instant Glow so na voljo štirje novi odtenki črtal za ustnic, med njimi tudi zgornji odtenek 26 Rose Praline, ki daje dokaj matiran zaključek. Rdečilo za ustnice je hranljivo in deluje proti staranju, obogateno je z voski in olji, ki so pridobljena iz sončničnih semen.

4. NYX Matte Lipstick


Visoko koncentrirani pigmenti poskrbijo za zelo dolgo obstojnost barve. NYX ličila in posebej črtala za ustnice so skrivnost obsedenk z ličili in modo in obenem niso predraga, dobijo pa se tudi v najbolj norih in nepričakovanih barvah. Občutek na ustnicah je žameten in za mat šminko prijeten. Na voljo v tujini in na spletu (pred kratkim so ga dodali tudi na Asosu).

5. Wycon Xmatt Lip Chubby 

Wycon je italijanska blagovna znamka organske, naravne kozmetike in ličil, ki sem jo čisto po naključju odkrila. Ta prisrčen debel svinčnik z matirano barvo za ustnice (v najrazličnejših odtenkih) se dobi čez mejo, v centru Trsta, kjer ima Wycon že nekaj mesecev svojo trgovino. Ličila so odlična in cenovno ugodna. Mat svinčnik - šminka daje ekstra mat učinek, zaradi olja muškatne vrtnice pa je občutek na ustnicah zelo prijeten.

Ni komentarjev:

Objavite komentar