četrtek, 28. april 2016

Polona Roblek v finalu jesenskega Serbia Fashion Week 2016

Na ljubljanskem tednu mode LJFW 2016 je trgovina s konceptom Pentlja razpisala natečaj za belo srajco "Sample Srajca". Med 21 finalisti, ki jih je izbrala strokovna komisija, med njimi Nina Jagodic, fotograf Peter Giodani, oblikovalec Peter Movrin in drugi, se jih je 12 predstavilo na modni reviji otvoritvenega večera LJFW 2016. Med prijavljenimi oblikovalci, dijaki SŠOF in študenti oblikovanja NTF in FD, je prvo nagrado prejela Polona Roblek, nadvse obetavna študentka 2. letnika Oblikovanja oblačil Fakultete za dizajn.
Polona Roblek
Zmagovalka je za nagrado prejela material za izdelavo kolekcije srajc, ki bo na prodaj v trgovini s konceptom Pentlja, kar je za mlado obetavno oblikovalko dobra odskočna deska za nadaljno kariero. Polona Roblek pa se je uvrstila tudi v finale jesenskega Serbia Fashion Weeka (SFW) 2016!
Polonina zmagovalna srajca na LJFW
Novi Sad je postal prizorišče tedna mode Serbia Fashion Week 2016, ki je potekal med 6. in 9. aprilom letos. Mednarodna strokovna žirija, ki so jo sestavljali Svetlana Horvat, predstavnica Nacionalne modne komore Srbije, Marcellous Jones, eden uglednejših modnih kritikov in eminentni predstavnik francoske mode Eymeric Francois, je med 70 prijavami mladih oblikovalcev Bosne in Hercegovine, Belorusije, Bolgarije, Črne Gore, Češke, Makedonije, Madžarske, Poljske, Rusije, Slovenije in Turčije izbrala deset polfinalistov, ki so jim 8. aprila predstavili svoja dela.
S svojo originalnostjo, avtentičnostjo, usklajeno formo in tehnično dovršenostjo jih je prepričala finalistka Polona Roblek, ki se je žiriji predstavila s kolekcijo srajc in izvirnim pokrivalom. Razširjene kolekcije oblačil treh finalistov bodo na ogled in v oceno strokovni in širši javnosti v sklopu jesenskega tedna mode SFW 2016 v Novem Sadu.
Zmagovalca čaka nagrada 500 evrov, editorial v francoskem modnem magazinu The Fashion insider, fotografsko snemanje kolekcije in brezplačna predstavitev kolekcije na modnem festivalu mladih talentov FashionClash na Nizozemskem.

Fotografije: arhiv LJFW in osebni arhiv P. Roblek

Ni komentarjev:

Objavite komentar