sreda, 13. april 2016

Modna revija Rašica, Classic Sail in Sailor Tom

V Rašici je včeraj potekal že 4. Modni dan, ki je spet postregel z modno revijo in novimi trendi. Na modni reviji so kolekcijo pomlad-poletje 2016 predstavile manekenke Iryna Osypenko, Jana Koteska, Eva Ahačevčič in Sabina Remar. Moških oblačil pa tokrat niso predstavili manekeni, ampak so se prvič v manekenski vlogi preizkusili člani skupine Mambo Kings.
"Če nam ne bi rekli vnaprej, da je naša današnja vloga biti maneken, bi jo verjetno mnogo bolje opravili, kot smo jo. Z imenom je prišla teža manekenstva in prelestne punce, ki so vse znane manekenke, zato smo imeli kar en velik zadržek. Nam je pa občinstvo dalo krila, ker so nam ploskali, da so nas spodbudili," je svoj manekenski krst šaljivo opisal Bart, član skupine Mambo Kings (na fotografiji spodaj).
Direktorica Rašice Brigita Vivod je k sodelovanju tokrat povabila tudi novi jadralni znamki Classic Sail in Sailor Tom, ki sta po novem na voljo v trgovini Rašica. "Slovenci niso vajeni, da ima Rašica tudi lahkotno poletno kolekcijo in prav zato smo se odločili, da povabimo v trgovino tudi poletno kolekcijo, ki je zasnovana, da gre na morje in na jadranje."
Lastnik in uvoznik dveh novih znamk Mitja Zupančič je navdušen nad sodelovanjem: "Ko sem prihajal v Rašico, sem si želel, da bi bil v njej tudi asortiman, ki bi bil namenjen preživljanju prostega časa. Kot morjeplovcu mi je bila ta 'scena' znana. Imamo dve blagovni znamki. Eno sem kreiral sam z ekipo, to je znamka Classic Sail, ki je narejena v duhu starih ribičev. Prvič pa smo v Slovenijo pripeljali tudi kolekcijo Sailor Tom, ki jo zaznamujejo tradicionalne navtične barve, to so modra, rdeča in vedno elegantna bela."
oblikovalec Miha Jamšek z Mambo Kingsi
Tudi za letošnjo Rašicino kolekcijo so značilni kakovostni materiali, kot so bombaž, lan in mehko padajoča viskoza. Letos bodo v ženski kolekciji aktualne luknjičaste pletenine v kombinaciji viskoze in kovinskih niti.
Svetlikajoči se detajli bodo del elegance, ki bo primerna za poletni dan in ne samo za večer. Trende bodo krojile tudi potiskane majice z apliciranimi kristalčki in biseri, ženstveno noto bodo dodale obleke in topi z vezeno čipko. Delikatne čipke in 'rišelje' (rechelier. op.) učinek bo mogoče videti na ženskih pleteninah iz mešanice bombaža in viskoze, a tudi na bluzah in srajcah.
Pa barve? Tudi to leto so strnjene v več skupin, od živahnih barv spomladanskega cvetja, ki kličejo pomlad in jim ugajajo sproščeni kroji, do klasične črne in temno modre, ki se ujemata s pridihom glamurja in elegance. Med vzorci bodo vladale črte, etno liki, cvetje in pike.
direktorica Rašice Brigita Vivod z Danico Lovenjak
Kot novost letošnjega poletja bo v Rašici na voljo ekskluzivna mornarska ženska in moška kolekcija oblačil za pomlad-poletje 2016 linije Classic Sail in Sailor Tom. Poleg čudovitih poletnih oblačil bodo na voljo modni dodatki in dizajnerske sedežne vreče.

Ni komentarjev:

Objavite komentar