nedelja, 10. april 2016

Čutni novosti Narciso Rodriguez zanjo in zanj

Sloviti modni oblikovalec Narciso Rodriguez je predstavil dve res mikavno dišeči novosti za ženske in moške, ki nas bosta navduševali še dolgo, ne zgolj ta trenutek. Ustvarjalec z ameriškim potnim listom, ki že več kot dve desetletji plodovito pušča pečat v svetovni modi, je svoj prvi parfum Narciso Rodriguez For Her naredil leta 2003 in od tedaj premišljeno s časovnimi razmiki predstavlja nove dišave.
Pri nastajanju vsake dišavne kreacije intenzivno sodeluje. Prvo dišavo je namenil ženskam, leta 2007 pa je sledila tudi njegova prva moška dišava. Obe sta se okitili z najvišjim priznanjem v parfumarski industriji, ne samo za vonj, ampak tudi obliko stekleničke. Od takrat naprej pa nas je oblikovalec razveselil s še nekaj vonji, ki so se takoj po svojem prihodu na trg zapisali med sodobne ikone.
Kot je dejala Anna Wintour: "Samo Narciso lahko preproste oblike naredi tako osupljive." To bo držalo ne samo za njegove kreacije visoke mode, pač pa tudi za dizajn njegovih parfumskih stekleničk, ki so izčiščeno minimalistične in elegantne, obenem pa dovršene v svoji preprostosti. Ženski dišavi Narciso Eau de Parfum (2014) je lani junija sledila Narciso Eau de Toilette v preprosti črni kvadratni steklenički. Za leto 2016 je Narciso Rodriguez predstavil novo parfumsko vodo Narciso eau de parfum Poudrée, ki jo je umestil v stekleničko popolnoma kožne barve, saj je želel pudariti zlitje dišave z golo kožo. Notranjost transparentne steklene kocke je obarvana v pudrast odtenek, ki pooseblja ženstvenost in čutnost.
Vonj je navdušujoč, sploh tiste, ki imate rade pudrnate dišave, se boste vanjo takoj zaljubile. Pudrasti mošus vlada tej parfumski vodi, ki se odpre s cvetlično kombinacijo bolgarske vrtnice in belega jasmina. Lesni poudarki vetiverja in črne ter bele cedre zaokrožita vonjavo, ki postane eno s kožo in je, po moji izkušnji, zelo dolgo obstojna. "Z izvirno Narciso dišavo sem želel ustvariti nadvse seksi vonj. Narciso eau de parfum Poudrée pa predstavlja ženstvenost na še bolj zapeljiv način. Je nežna, hkrati pa neizmerno močna dišava, ki spodbudi takojšnjo zasvojenost," je o svoji novi parfumski vodi povedal oblikovalec.
Vonjava obda telo z breztežno intenzivnostjo, ki je krhka, a obenem prepoznavna. Narciso eau de parfum Poudrée je omamen vonj, ki je topel ter intenziven hkrati. Na voljo je v 30-, 50- in 90-ml stekleničkah, obraz dišave pa je ponovno Raquel Zimmermann.
"Barva stekleničke ponazarja čutnost gole kože in telesa." (Narciso Rodriguez)
Na naše police je prišla tudi oblikovalčeva druga moška dišava, ki jo je poimenoval Narciso Rodriguez for Him Bleu Noir, ki je bila uradno predstavljena že lani, k nam pa je prišla sedaj. Kot sem že omenila, je prvo dišavo za moške Rodriguez lansiral leta 2007. Novo toaletno vodo pa je namenil skrivnostnemu, sodobnemu in elegantnemu moškemu. Imena za dišavo mu ni bilo težko najti. "Obožujem tisto tako temno modro barvo, da se zdi že skoraj črna. Obožujem črno, ki prevzame nase vse odtenke mraka in kasneje noči," je svojo odločitev opisal Rodriguez. "Točno ta barva je značilna tudi za moje delo in kreacije, predstavlja mi osnovo. Včasih ji rečem modro-črna barva, včasih polnočno modra. Zakaj sem se odločil, da ime nove toaletne vode prevedem v francoščino? Preprosto mi je bil všeč zven besedne povezave bleu noir."
Kar se tiče zaščitnega obraza dišave, se je Narciso Rodriguez odločil za Billyja Vandendoorna, ki uteleša čutnost nove dišave. Mladi Vandendooren, ki sicer še redno študira poleg poziranja, postaja zadnje čase eden najbolj prepoznavnih moških modelov v modi. Po oblikovalčevem mnenju mladi maneken izraža samozavest, čutnost in obenem možatost. Na vizualu mene osebno nekoliko spominja na slovitega Michelangelovega Davida, kaj pa vas?
In kakšna je sama dišava? Deluje čisto in sveže, z udarnimi začetnimi notami. Globino in čutnost ji dajejo praprot in mošus. Za začinjenost dišave skrbita muškatni orešček in kardamom. Mošusno srce dišave je enako, kot pri dišavi iz leta 2007, toda tokrat ga pospremita modra cedra in črna ebenovina.
"Želel sem ustvariti dišavo, ki bi bila seksi na sodoben način in bi s svojo jasnostjo, čistostjo in definiranostjo osvojila sodobnega, kul moškega. Omamno srce mošusa obkrožajo sveže zelene note v zares moderni kompoziciji. Pri novi dišavi mi je všeč, da je nenavadna, a obenem zelo čutna," je dodal Narciso Rodriguez. Moški vonj sem sicer povonjala samo na lističu, na koži moškega še ne, a že po prvih vtisih vem, da bi takemu vonju ženska lahko sledila kamorkoli.

Ni komentarjev:

Objavite komentar