torek, 01. marec 2016

Ženevske novosti: Renault Megane Grandtour GT

Na letošnji 86. mednarodni avtomobilski razstavi v Ženevi, ki poteka do 13. marca, je Renault razkril povsem novi Megane Grandtour v izvedenki GT. Novi kombi avtomobil, ki se (v kolikor boste obiskali ženevski salon) nahaja v dvorani 4, kjer ima Renault svoj razstavni prostor, po besedah proizvajalca krasita tako elegantnost kot športnost.
lepa dekleta so na avtomobilskih salonih nepogrešljiva
V notranjosti se intuitivno prilagaja in ponuja niz ureditev prtljažnika, ki ima največjo uporabno dolžino v segmentu. Dinamičnost novega Megane Grandtourja poudarjajo kromaste obrobe stranskih oken in C-stebrička. Strešno linijo očrtujeta anodizirana strešna nosilca z matirano površino (na izvedenki GT je ta temne kovinsko-sive barve).
Nizka drža in široka koloteka okrepijo vtis čvrste lege na cesti. Novi Megane Grandtour ima spredaj prepoznaven svetlobni pečat v obliki zrcalno postavljenih črk C. Novinec se napaja iz dediščine Renault Sport: prednji odbijač poudarja njegovo poreklo, maska ima mrežo z vzorcem satja, široko spodnjo režo za zajem zraka pa na vogalih obdajata dodatni odprtini za zrak. Zadek Grandtourja GT olepšata kromirana izpušna cev in profiliran difuzor, ki dopolnjujeta to vizualno dinamiko.
Sicer pa gre za prvi kombi avtomobil segmenta C z vgrajeno tehnologijo 4CONTROL. Posebej za Novi Megane Grandtour uglašen sistem 4CONTROL skrbi za dinamičnost in natančno vodljivost na ovinkih in s tem omogoča pristno uživanje v vožnji. Sistem 4CONTROL pa se menda odlično izkaže tudi v mestni vožnji. Nova Renault MEGANE Grandtour in MEGANE Grandtour GT bosta na voljo od septembra naprej.

Foto: David Marechal (Geneva Motor Show 2016) in Renault Group

Ni komentarjev:

Objavite komentar