četrtek, 10. marec 2016

Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge že med Slovenci!

Te dni so nam ob prihodu na slovenski trg predstavili najnovejše pametne telefone Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge. Težko je najti kakšen drugačen pridevnik, kot fantastično, saj se z oblikami zadnjih Samsungovih telefonov res težko kaj pomeri. Telefoni s svojo inovativno obliko dobesedno zdrsnejo v dlan, na oko so neverjetno privlačni, bolj poučeni pa vedo povedati tudi, da je tehnologija v njih super zmogljiva.
Galaxy S7 in Galaxy S7 edge bosta zanesljivo pomešala štrene tekmecem, začrtala novo smer razvoja v industriji ter standard uporabniške izkušnje dvignila na čisto novo raven. Komu sta namenjena? Predvsem zahtevnejšim mobilnim uporabnikom, ki zelo veliko dajejo tako na uprabnost kot zunanji videz naprave. Več kot zadovoljni bodo tudi z zmogljivostmi vgrajenega fotoaparata, saj telefoni nove serije (preizkušeno) delajo vrhunske fotografije.
Kot to zahteva visoki razred pametne telefonije, imata tako  Galaxy S7 kot Galaxy S7 edge vgrajeno super zmogljivo programsko opremo, ob kateri bo konkurenca zardevala. Procesor je navdušujoče zmogljiv, v tanko in elegantno napravo pa so vgrajene številne sodobne tehnologije, ki omogočajo zanesljivo in vsestransko povezljivost. Navzoči smo, preprosto povedano, cedili sline in z omalovaževanjem zrli na svoje lastne 'pametne' naprave v žepu.
Na sami predstavitvi so se pri slovenski podružnici Samsung Electronics spomnili tudi evolucije S razreda in predhodnikov aktualne serije, ki so prispevali k razvoju trenutno najnaprednejših mobilnih naprav na trgu.
Bernard Purkart, vodja mobilne tehnologije v slovenski podružnici podjetja Samsung, je o novih modelih v seriji Galaxy S dejal: "Ko govorimo o evoluciji, govorimo o razvoju, preseganju že znanega in hkrati doseganju novih stopenj, zato lahko rečemo, da Galaxy S7 in Galaxy S7 edge predstavljata ne zgolj novo, ampak tudi naslednjo generacijo mobilne tehnologije."
Težko pričakovana pametna mobilnika sta uresničila številne napovedi in jih še presegla. Marsikateri multimedijski uporabnik se je razveselil novice, da imata nova modela za shranjevanje podatkov poleg 32 gigabajtov pomnilnika še možnost razširitve s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Poleg tega ju poganja trenutno najbolj zmogljiv osemjedrni procesor Exynos 8 Octa, na obeh modelih je nameščen najnovejši mobilni operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow. S tako opremo zmoreta zelo veliko.
Galaxy S7 in Galaxy S7 edge sta tudi prva pametna mobilnika s senzorjem Dual Pixel, ki omogoča zajem kakovostnih posnetkov v vseh svetlobnih pogojih, opremljena sta s kamero ločljivosti 12 megapikslov in fotoaparatom ločljivosti 16 megapikslov. Veliko skrbne pozornosti je ponovno namenjene videzu in obliki telefonov: s patentiranim postopkom, imenovanim 3D Thermoforming (termično oblikovanje), so natančno oblikovali steklo, da se ta popolnoma prilega kovinskemu delu naprave. Rezultat je enodelno, vzdržljivo ohišje. Dvojno ukrivljena hrbtna stran telefonov Galaxy S7 in S7 edge omogoča super udoben občutek med držanjem v roki in zanesljiv oprijem telefona.
Novinca prihajata na trg v dveh velikostih: Galaxy S7 ima zaslon s 5,1-palčno diagonalo, Galaxy S7 Edge pa je opremljen z ukrivljenim zaslonom AMOLED s 5,7-palčno diagonalo. In čeprav je zaslon novih 'sedmic' stalno vključen zaradi nove tehnologije 'Always-On' in uporabniku prikazuje bistvene informacije, se pri tem porabi zgolj 0,8 odstotka baterije na uro. Mobilnika s še bolj zmogljivo baterijo zagotavljata zares hitro žično ali brezžično polnjenje baterije; v zgolj 30 minutah se ta napolni do 60 odstotkov.
Galaxy S7 in Galaxy S7 edge sta združljiva s standardom IP68, kar pomeni, da sta vodoodporna in odporna na prah in zato prava in zanesljiva izbira za brezskrbno uporabo v vseh pogojih, v vseh situacijah. O tem smo se na lastne oči prepričali, medtem ko smo ju potunkali v provizoričen akvarij! Novinca bosta slovenskim uporabnikom na voljo od jutri, 11. marca naprej in sicer v črni, zlati in beli barvi po ceni 729 evrov za Galaxy S7 in 839 evrov za Galaxy S7 edge. Razsodba: odlični napravi, vredni svojega denarja!

Ni komentarjev:

Objavite komentar