nedelja, 13. marec 2016

5 must-have bomber jaken za toplejše dni

Saj veste, da je moda muhasta gospa, ki kar naprej na novo izumlja ali prenavlja. Za pomlad 2016 je razsodila: nosile se bodo bomber jakne! In pika. Ali klicaj, kot vam je ljubše.
Gucci bomber jakna, prestiž za 650 EUR
Ozrla sem se v garderobno omaro ter z olajšanjem ugotovila, da sem pravzaprav kar dobro založena, saj je bila bomber jakna že pred 'novo zapovedjo sezone' eden mojih najljubših modnih kosov. Z olajšanjem predvsem zato, da ne bom v prevelikih skušnjavah glede nakupa nove jakne. Jasno.
Jakni Topshop, vsaka po 84 EUR
Bomber jakne so lahko minimalistične in enobarvne, ali pa živahno potiskane. Tiste retro se ponašajo s črtami v slogu kolidž jaken. Imajo lahko priročne žepke in zadrge, v katere se spravi malenkostne potrebščine, kot so drobiž, manjša denarnica, ključi stanovanja ali avta in podobno. Vse pa so si podobne v tem, da so stisnjene v zapestju in v pasu s patentom, s čimer ustvarijo športen videz, in se zapirajo spredaj na zadrgo.
prvi so jih nosili piloti v 2. svetovni vojni
Bomber jakne so spomin na zračne sile med 2. svetovno vojno, saj po svoji osnovi izhajajo iz pilotskih jaken, kot so jih včasih nosili fantje (in morda peščica deklet), ki so pilotirali vojaške helikopterje in letala. Za najbolj študiozne, kajti vedno se je dobro poučiti o čem, česar še ne poznamo, pomagajte si s tem linkom ;)
jakna Zara, 69,95 EUR
Fino pri bomber jaknah je, da se jih da kombinirati z mnogimi kosi in tako ustvariti razgibano in svežo modno podobo. Dobijo se v usnju ali številnih vrstah tkanin, tudi v prešitih in svetlečih ali takih z našitki, v bolj prefinjenih ali bolj športnih izvedbah. Debelo podložene bodo primerne za prehod iz zime v pravo pomlad, lahkotnejše za že prve zanesljivo tople dneve.
  • Zara 79,95 EUR
  • Gucci 650 EUR
  • Saint Laurent 1990 EUR
  • H&M 29,99 EUR
  • New Yorker 39,95 EUR
Lepo se podajo na dolga krila, na džins že po difoltu ležejo kot ata na mamo, vklopite jih v stajling s kratkimi krili in tudi bolj elegantnimi hlačami ali 'pajacem'. Celo na kratke ali bermuda hlače jih lahko oblečete, saj je moda demokratična. Podajo se na visoke pete in ravne podplate, pa tudi na sandale in čevlje z debelo platformo. Na zgornjem kolažu si oglejte 5 must-have bomber jaken po moji izbiri za pomlad in vzemite pot pod noge v vašo najljubšo modno trgovino...

Ni komentarjev:

Objavite komentar