ponedeljek, 29. februar 2016

Sony: premiera telefonov Xperia X in drugih novosti

Sony Mobile je prejšnji teden na MWC v Barceloni pokazal kar nekaj novosti pri znamki, razkril novo serijo pametnih telefonov Xperia X in koncepte novih pametnih izdelkov, ki poskrbijo za komunikacijo s povezljivimi napravami v sodobnem svetu.
"Sony Mobile še naprej ustvarja vse bolj personalizirane in inteligentne izdelke ter storitve, ki omogočajo, da naredite več in živite bolj ustvarjalno kot prej. Naši izdelki in storitve vas bodo povezali med seboj in postali nepogrešljiv del vaših življenj," je na predstavitvi na Mobile World Congress (MWC) povedal Hitoki Totoki, predsednik in generalni direktor podjetja Sony Mobile Communications.
Naslednja generacija kamere Xperia bo fotografiranje ponesla na novo raven in omogočila snemanje z visoko izostritvijo tudi pri spontanih posnetkih, ki jih navdihne trenutek. Novo hibridno samodejno izostritev s predvidevanjem (Predictive Hybrid Autofocus) v pametnih telefonih Xperia X in Xperia X Performance so razvili v sodelovanju s strokovnjaki kamer Sony αTM. Ta omogoča, da izberete predmet in predvidite njegovo gibanje, da posnamete akcijo v popolni izostritvi brez zamegljenosti.
Xperia X vključuje Sonyjevo pametno upravljanje baterije za delovanje baterije do dva dneva. Telefon bo deloval dlje z enim polnjenjem, baterija v seriji Xperia X ima tudi dvakrat daljše delovanje s Qnovovo tehnologijo hitrega polnjenja (adaptive charging) in Sonyjevim pametnim upravljanjem baterije. Telefon ima odličen procesor, da iz naprednih zmogljivosti potegne kar se da največ; v Xperii X je to procesor Qualcomm Snapdragon 650, v Xperii X Performance pa Qualcomm Snapdragon 820 za zelo hitro povezljivost.
Sonyjevi oblikovalci so raziskali vrhunske materiale, teksture in krivine za čim bolj naravno prileganje dlani.Vsak pametni telefon serije X ima ukrivljen stekleni zaslon znotraj zaobljenega, neprekinjenega okvirja za obliko, ki se v dlani počuti udobno.
Enoten dizajnerski koncept je prisoten tudi pri Xperia XA, ki se ponaša z elegantnim zaslonom od roba do roba in se tako lepo vklopi v življenje uporabnika. Xperia X, Xperia X Performance in Xperia XA bodo od letošnjega poletja na voljo v štirih barvah: beli, grafitno črni, limetasto zlati in rožnato zlati.
Novi pametni izdelki in koncepti Xperia se prilagajajo okoliščinam in okolju, doma ali na poti. Sony Mobile si je zamislil to novo kategorijo kot inteligentne naprave, ki razumejo preference, aktivnosti in vedenje za zagotavljanje uporabnih in kontekstualnih informacij. Naštejmo nekaj izbranih: Xperia Ear je brezžična naprava za v uho naslednje generacije, ki prinaša nov način prostoročnega komuniciranja brez kompromisov.
Ponuja uporabne informacije, kot so razpored v urniku, vremenske razmere in novice ter uporabnika ohranja v stiku z novostmi na poti. Poganja jo Sonyjeva glasovna tehnologija, ki se odziva na glasovne ukaze (klici, brskanje po spletu, narekovanje sporočila, vodenje do želene lokacije). S pametnim androidnim telefonom se povezuje preko NFC-ja ali Bluetootha in komunicira z gostujočo (host) aplikacijo, kjer lahko prilagajamo nastavitve, vključno z informacijami, ki jih potrebujemo, ukazi na dotik in obvestili aplikacije.
RM-X7BT je Bluetooth upravljalnik v avtu, ki omogoča brezžično pretakanje glasbe in uporablja Sonyjevo glasovno tehnologijo za aktiviranje funkcij pametnega telefona med vožnjo. Vsebuje adapter, ki omogoča brezžično predvajanje zvoka in prostoročne klice ter upravljalnik, ki olajša funkcije pametnega telefona, kot je navigacija; s tem zagotavlja tudi varnejšo vožnjo. Bluetooth upravljalnik v avtu RM-X7BT bo prav tako na voljo od letošnjega poletja.
Koncept Xperia Agent pa je vizija personaliziranega asistenta, ki bo izboljšal vsakodnevno življenje z odzivanjem na glas in gibe (pridobivanje uporabnih informacij, pomoč pri komunikaciji in upravljanje hišnih aparatov). Poganja ga Sonyjeva glasovna tehnologija, odziva se na mnoge ukaze in ima vgrajeno kamero ter projektor za projiciranje vsebin na površine.

Ni komentarjev:

Objavite komentar