ponedeljek, 08. februar 2016

Nov rajski Bvlgarijev dragulj OMNIA PARAIBA

Vonj po tropih, razkošnih rajskih sadežih, neskončni azurni modrini? Vse sanje se bodo uresničile s parfumsko vodo Omnia Paraiba, ki v teh dneh pride v parfumerije. V svojih osnovnih notah Bvlgarijeva nova dišava dvigne temperaturo, ritem postane hitrejši in oblikuje se intenzivna čutnost. Brezčasna eleganca lesnega vetiverja dišavi prinese hipnotične elemente, ki se združijo z okusnimi prašnimi poudarki semen kakavovca. Kombinacija ustvari občutek kože, ki jo je pogrelo sonce.
Alberto Morillas, ustvarjalec Omnia Parabia, je o dišavi povedal: "Ko sem bil v Riu, sem odprl okna sobe v smeri proti oceanu, in občutil enako polnost, ljubezen do življenja in občutek ekstremne lepote, ki ga lahko najdemo ob obalah Sredozemlja. Prvotno čustvo, ta svežina, ki bi lahko bila italijanska, rimljanska, sicilijanska... se je združila s posebnim občutkom eksotičnosti, o kateri sem sanjal. Neke vrste rekonstruirani Eden, ki ga je v trenutku obogatila slika ženske, ki 'pleše, namesto da bi hodila' po obali. Kot življenje je njena lepota v njenem gibanju. Dišava, ki je sestavljena okoli pekoče bigaradske pomaranče in sadežev čutnih tekstur kot je marakuja ter obogatena s kipečim kakavom, združuje sveže, suhe in začinjene note s posebnimi notami nenavadno lepega cveta pasijonke in brazilske gardenije."
Morillas nadaljuje: "Uporabil sem jo, kot bi slikal z vodnimi barvami: odmevi nedefiniranih kombinacij rozaste, zelene, rumene in modre, ki jih je obledel čas, odmevi starih kolonialnih hiš. Neverjetno elegantna patina, ki jo obiskovalec lahko v severno-vzhodni regiji najde na vsakem koraku. Prav tako sem želel izraziti svojo reakcijo na mogočen učinek te vseprisotne Narave, neverjetne moči valov, širine očarljive modre in prisotnosti gozda, ki je bil tako blizu, vendar tako skrivnosten in čaroben. Vetiver je bil potreben pri razlagi tega globoko ležečega dejstva, subliminalnega aspekta te izredne luksusnosti in divjega vrta, ki je domovanje točno določenega tipa ženske. Nekakšna 'prvotna', arhetipska in izredno očarljiva hiper-ženstvenost. Čutna, vendar tudi enostavna in očitna intenzivnost."
Bvlgari je s to dišavo predstavil novo poglavje kolekcije Omnia, 'albuma' dišav in urokov, čudes Brazilije: to čarobnost dežele odseva tudi modro-zelena barva, ki je mešanica med lagunsko zeleno, akvamarinom in turkizom ter uteleša srečanje med nebom, morjem in kraljestvom rastlin: kot paraibski turmalin. Ko so ga leta 1987 odkrili v severo-vzhodni regiji Brazilije so ljudje verjeli, da je njegova barva posledica dela človeških rok. Sanje tega draguljarja bivajo v navdihu, ki je služil za ustvarjanje dišave Omnia Paraiba, polne strasti in alegorij.
Dišava je igriva in vesela, odpre se s svežim in igrivim citrus začetkom, ki je kombinacija svetlečih in očarljivih tonov. V zgornjih notah zavonjamo Curaçao Bigarade pomarančo, marakujo, ki oblikujeta igrivost sadne svežine in himno ljubezni do življenja. V srednjih notah se nahajata pasijonka in brazilska gardenija, ki utelešata brazilsko bohotnost v lepoti cvetne ekskluzivnosti in ognjene narave Omnie Paraibe se razkriva v njenem srcu. Tako radodarna kot tudi dragocena je kombinacija kremnega sončnega karakterja gardenije in eksotične sadno-cvetne note pasijonke. V osnovnih oziroma spodnjih notah pa globino novemu parfumu podarjajo semena kakavovca in esenca vetiverja. Čutnost in sreča, ki sta kot sporočilo osupljivo lepe južnoameriške narave.

Ni komentarjev:

Objavite komentar