nedelja, 24. januar 2016

Strokovnjakinja svetuje, kako do lepih las

Marion Detert, strokovnjakinja za nego las na sedežu podjetja Beiersdorf v Hamburgu, je predstavila nove učinkovine za nego različnih tipov las, ki jih vsebujejo prenovljeni šamponi in balzami za lase NIVEA. Ti so v novo leto vstopili v prenovljenem videzu, ki pa skriva tudi novo vsebino. Preobleka prinaša ženstven in minimalističen dizajn, vendar ob tem ohranja vse prepoznavne elemente NIVEA izdelkov za nego las.
Vendar so še pomembnejše od videza nove formulacije v embalaži. Naši lasje so vsakodnevno izpostavljeni različnim zunanjim vplivom, zato ni presenetljivo, da utrpijo poškodbe. Nova formula NIVEA izdelkov za nego las je obogatena z dragocenim kompleksom Nutri-Essences, ki vsebuje dve inovativni učinkovini: olje makadamije je zaradi visoke vsebnosti omega maščobnih kislin znano po svojih negovalnih lastnostih. Njegova ključna prednost je, da prodre globoko v lase, jih okrepi in izboljša njihovo prožnost.
Marion Detert
Posebna sestavina Eucerit, takoimenovani 'lepotni vosek', je zaradi svoje učinkovitosti že desetletja osnova klasične kreme NIVEA. Zaradi svoje voskaste sestave lase neguje in zaščiti od zunaj. Negovalni šampon in balzam NIVEA Repair & Targeted care pa vsebujeta inovativno tehnologijo KeraDETECT, ki 'prepozna' poškodovane dele las in obnovi njihovo zdravo strukturo in prožnost tam, kjer je to potrebno. Lase zaščiti in naredi voljne ter mehke. Marion Detert je na srečanju odgovorila tudi na nekaj naših vprašanj.
Gospa Detert, kaj je nova tehnologija KeraDETECT?
To je pametna tehnologija, ki 'prepozna', kje lasje potrebujejo obnovitev; lasem povrne sijaj in voljnost, jih zaščiti in zgladi. Tehnologija združuje tri aktivne sestavine, ki se dopolnjujejo: obnovitveno učinkovino, pantenol in peptide. Obnovitvena učinkovina 'poišče' poškodbe na površini las in jih popravi, kjer je to potrebno. Izboljša stanje poškodb po dolžini las in razcepljenih konic. Pantenol je znan po svojih vlažilnih in negovalnih lastnostih. Prodre lahko globoko v lase in jih okrepi od znotraj. Peptidi se zelo dobro pritrdijo na površino las, kjer zapolnijo manjše vrzeli na površini in zaščitijo lase. Kombinacija teh treh sestavin neguje, okrepi in zaščiti lase.
Kako tehnologija KeraDETECT lahko obnovi lase točno tam, kjer je to potrebno?
Površina las, imenovana vrhnjica, ščiti lase pred raznovrstnimi vplivi in poškodbami, kot so UV-svetloba, postopki oblikovanja in vroč zrak iz sušilnikov za lase. Poleg tega ščiti lasno skorjo. Če je vrhnjica poškodovana, skorja ni več zaščitena, zato pride do razcepljenih konic in poškodb po dolžini las. To pomeni, da se pojavi negativen naboj - tudi če je poškodb malo in vrhnjica ni popolnoma poškodovana. Obnovitvena učinkovina, ki smo jo uporabili v novi tehnologiji KeraDETECT, je pozitivno nabita molekula, ki jo privlačijo negativno nabiti poškodovani lasje. Tako lahko deluje tam, kjer je to potrebno. 
Kaj pa je posebnega na učinkovini Nutri-Essences? 
Nutri-Essences so negovalni lipidi. Ti lase negujejo, jih okrepijo od znotraj in zaščitijo od zunaj. NIVEA uporablja olje makadamije in Eucerit v učinkovini Nutri-Essences v svojih izdelkih za nego las in olje makadamije v izdelkih za oblikovanje las. Naši lasje so vsak dan izpostavljeni različnim vplivom. Zlasti sušilniki za lase, aparati za kodranje ali ravnanje las, beljenje, barvanje in trajna ondulacija lahko poškodujejo lase, ki zato izgubijo lipide. Tudi povsem zdravi lasje postopoma izgubljajo lipide. Brez njih lasje lahko postanejo grobi in pusti, njihovo česanje in oblikovanje pa je težavno. Prav zato smo vse formule NIVEA za nego las spremenili, tako da smo jim dodali lipide v obliki učinkovine Nutri-Essences.
Katere posebne lastnosti ima olje makadamije in zakaj ste se odločili prav zanj?
Oreščki makadamije in njihovo olje se uporabljajo v prehrani, kozmetiki in medicini zaradi njihove visoke vsebnosti maščobnih kislin omega, kot so lipidi omega-7. Olje makadamije je znano po svojih negovalnih lastnostih. Uporablja se lahko v kozmetičnih izdelkih, v medicini in negi las. Njegova velika prednost je, da prodre globoko v lase, kjer jih okrepi in izboljša njihovo prožnost.
Še to, kaj je Eucerit in kako neguje lase?
Eucerit je esenca lanolina in ga imenujemo tudi lepotni vosek. Vsebuje dolgoverižne maščobne kisline in holesterol, ki je enak tistemu v laseh. Lanolin najdemo v ovčji volni - po striženju ovc ga lahko izperemo iz volne. Zaradi njegovih negovalnih in zaščitnih lastnosti ga že desetletja uporabljamo kot jedro naše klasične NIVEA kreme. Poleg tega lase lahko zaščiti tudi od zunaj, saj voskaste sestavine prekrijejo površino las.
Najlepša hvala za pogovor!

Ni komentarjev:

Objavite komentar