nedelja, 17. januar 2016

Skrivnosti iz moje kopalnice za lepo kožo

Prestiž zame ne pomeni imeti najnovejšo torbico znane znamke, ampak da lahko še pri 40+ pokažeš golo kožo obraza brez šminke. Nečimrnost? Morda. Ampak pri tem, da sem dvakrat starejša od povprečja današnjih blogerk, je že kar dosežek, da je moja koža ostala napeta, sijoča in mladostna brez lepotnih posegov in da mi ni treba že za odhod v bližnjo trgovino nanesti pudra.
Na svojo kožo na obrazu sem precej ponosna, toda ne gre za nekaj, kar bi se dalo doseči kar čez noč, pač pa je plod več kot dvajsetletnih prizadevanj. Že na začetku svojih dvajsetih mi ni bilo škoda denarja in časa, da sva s prijateljico hodili v sosednjo Italijo po Shiseido in Clinique negovalne izdelke, ki se jih takrat recimo še ni dalo dobiti pri nas (hvala, Sonja, da si me pravočasno opozorila, kako dolgoročno pomembno je ohranjati zunanjo lepoto!).
Zdaj lahko kupimo tudi pri nas (ali preko spleta) vse znamke, kar si jih zamislimo in poželimo, tudi tiste, na katere prisegajo zvezdnice in najdražje, najcenejše in še tiste vmes. Vprašanje je samo, koliko se nam da vložiti truda in materialnih sredstev v lepo negovano kožo. Zame je čista in bleščeča koža znamenje urejenosti, vsaj toliko, kot obleka in obutev. Moj negovalni režim se z leti sicer spreminja, saj se spreminja tudi moja koža, navdušena pa sem nad naslednjimi izdelki, nekateri so novejši, drugi so že dlje na trgu, ki sestavljajo moj lepotno-negovalni vsakdanji repertoar. Osnova vsake nege temelji na naslednjih fazah: čiščenje-poliranje-vlaženje-hranjenje; to so koraki, ki se jih držim kot klop svojega gostitelja.
Najprej čista koža, da lahko pore, očiščene vseh umazanij, ki se naberejo čez dan, zadihajo in sprejmejo nadaljnje negovalne izdelke. Za čiščenje kože sem uporabljala že veliko različnih čistilcev, včasih mi prijajo bolj kremni in razkošni, a trenutno sem zvesta cenovno zelo ugodnemu, toda res temeljitemu gelnemu čistilcu Olay Essentials Refreshing Face Wash, ker je primeren za moj mešani tip kože in obenem ne izsuši. Všeč mi je, da je v obliki priročnega gela, ki se peni ob stiku z vodo. Da je učinek gela še večji, uporabim Braunovo obrazno krtačko, ki poleg čiščenja opravi še piling funkcijo (s pomočjo zamenljivega nastavka se spremeni celo v epilator proti neželenim dlačicam).
Na tako očiščeno in vsestransko pripravljeno kožo v svojih letih najraje nanašam tonike, ki mehčajo kožo in delujejo proti staranju. Že nekaj let je moj najljubši Matisov tonik iz 'črne' linije, ki vsebuje hialuronsko kislino in dragocene negovalne sestavine. Matis Reponse Corrective Hyaluronic Performance Toner je moja 'zlata delnica', brez katere kar ne bi več znala živeti. Najboljše pri njem je, da se ujema prav z vsemi izdelki, ki si jih lahko zamislite. Seveda obstaja tudi negovalna krema iz iste linije, ki je odlična, a kadar je ni pri roki, lahko brez skrbi uporabim druge izdelke. Po nanosu tega tonika sledijo serumi in negovalne kreme.
Ko nastopijo toplejši dnevi in če začne nagajati kak hormonalni mozoljček, se po pomoč obrnem na Peppermint Clarifying Hydrogel znamke Heaven by Deborah Mitchell, ki ga toplo priporočam prav vsem z nečisto kožo. Kadar se odločim za slednjega, ga uporabljam v sledeči kombinaciji: najprej gel za čisto kožo s pepermintom, potem nanesem nekaj kapljic Dream Oil Seruma prav tako Heaven by Deborah Mitchell, ki sem ga segrela za nekaj sekund med prsti, sledi pa nanos ene od najboljših krem proti staranju, kar sem jih kdaj preizkusila, to je Divine Cream iste znamke.
Okolica oči je najbolj izdajalska glede let in zato se proti staranju in povešanju kože na tem delu zoperstavljam s Shiseido izdelkoma, ki sta skoraj brez konkurence. Ko želim delovati proti gubam, uporabljam Bio-Performance Super Corrective Eye Cream; če postanejo zaradi slabše prespanih noči problem še podočnjaki, stopi na sceno Shiseidova krema Anti-Dark Circles Eye Cream proti temnim kolobarjem iz linije White Lucent.
Vsekakor pa moram čim prej preizkusiti še Shiseidovo novost po imenu Glow Revival Eye Treatment, prav tako iz linije Bio-Performance, ki menda opravi z vsemi težavami in poskrbi, da je področje okoli oči od sedaj naprej brez napak. Za zdaj je ta negovalni izdelek še na mojem seznamu želja.
Samoumeven podaljšek obraza sta vrat in dekolte, ki sta tako izdajalska glede starosti, kot na primer hrbtišče dlani na rokah. Ne razumem žensk (ali moških, če smo že pri tem), ki negujejo obraz samo do brade, vrat in dekolte pa ignorirajo, kot da bi spadali h kakemu drugemu osebku. Na vrat nisem še nikoli pozabila, za dekolte pa sedaj uporabljam en kulten izdelek, ki me je povsem prevzel. To je Erno Laszlo New York LUMINOUS Intensive Decolete Treatment. Kot vsi drugi moji izdelki ima tudi ta dodano visoko zaščito proti soncu.
Vsaj enkrat tedensko si privoščim tudi piling in negovalno masko. Kar se tiče pilingov, prisegam na dva, prvi je Bioeffect Volcanic Exfoliator čistilni obrazni piling, ki vsebuje mikro delce vulkanskega izvora. Mikro kristali, ki jih vsebuje islandska lava, poskrbijo za globoko čiščenje kože in jo hkrati mehčajo in obnavljajo. Drugi moj najljubši pa je Gentle Refiner Exfoliating Cream iz Clarinsa z zares drobnimi mikro piling delci z rastlinskimi izvlečki mimoze.
Nega vsekakor ni popolna brez mask za obraz, ki lahko močno izboljšajo stanje kože. Glede na svoja leta uporabljam več mask, vsako za svoj namen, vendar se dvema nikoli ne bi mogla odreči. Prva je Erno Laszlo Transphuse Age-Defying Mask - za moje pojme najboljša anti-age maska na vsem širnem svetu, ki koži po uporabi daje mladosten sijaj in napetost. Res ni poceni, a je vredna vsakega centa. Ženske opozarjam, naj jo dajo pod ključ, saj jim jo bodo njihovi moški z veseljem izmikali.
Druga moja najljubša pa je čistilna maska znamke Caudalie Purifying Mask, ki je odlična za borbo proti mozoljem in jo glede na mešan tip kože uporabljam enkrat na teden, včasih jo nanesem tudi samo na brado in nos, odvisno od razmer. Obstaja sicer še tretja zaveznica, ki pride na  vrsto do dvakrat mesečno. Za SOS trenutke, ko koža potrebuje umiritev in nežno nego, uporabim Payotovo mojstrovino Dermo-Apaisant Comforting Repairing care, ki kožo takoj spravi nazaj v ravnovesje.
Nega kože se po prebranem najbrž sliši kot cela znanost in pravzaprav to tudi je. Lepota pač ni naključje. Moja kopalnica je bolj podobna znanstvenemu laboratoriju kot povprečni kopalnici. Morda se bo komu iz opisa zdelo, da je veliko mešanja različnih znamk in izdelkov, a lahko vam zagotovim, da našteta kombinacija deluje. Vsekakor pa sem do nje prišla samo s preizkušanjem na lastni koži. Sestavite si tudi vi svojo zmagovalno formulo - izdelki, ki sem jih priporočila, vas zanesljivo ne bodo razočarali, tudi, če se odločite samo za enega ali dva. So preprosto 'the best of'' in si zaslužijo mojega osebnega 'lepotnega oskarja'.

Ni komentarjev:

Objavite komentar