torek, 05. januar 2016

Kaj bo rešilo tvojo kožo pozimi?

Odgovor: antioksidanti. Zakaj? Ker je v zimskem času koža še posebej podvržena stresnim situacijam. Mraz, veter, ogrevanje, umazan zrak in hitre menjave toplega ter hladnega okolja so stres za kožo, a če je ta dobro pripravljenja na zunanje vplive, se z njimi boljše spoprime.
Da bi svojo kožo najboljše oskrbela, jo neguj s kombinacijo različnih sestavin, ki učinkujejo na različne načine in na vse tipe kože tako, kot je za normalno delovanje telesa pomembno. Antioksidanti v visoki koncentraciji učinkujejo na različne plasti kože in popravijo poškodovane dele. Od sekunde, ko boš nanesla na kožo dobro kremo z antioksidanti, bodo ti delovali na različne načine.


Različne kombinacije in visoke vsebnosti antioksidantov poišči v kremah, serumih, pudrih in nepogrešljivi kremi za zaščito pred UVA in UVB žarki. Pri kultni znamki naravne nege Paula's Choice ti priporočajo uporabo naslednih izdelkov: Resist Anti-Aging Retinol Serum, Resist Ultra-Light Super Antioxidant Serum, Resist Super Antioxidant Serum ali Skin Recovery Super Antioxidant Serum with retinol.
Antioksidanti delujejo na več načinov: z antioksidanti je sposobnost kože, da se brani pred poškodbami od sonca, neprimerno močnejša. Po znanih raziskavah dnevni nanos zadostne količine antioksidantov na kožo pripomore, da se zabrišejo znaki staranja, ki smo jih 'pridelali' z izpostavljanjem soncu. Kolagen se bolje gradi v koži, če imamo v njej dovolj antioksidantov in če uporabljamo zaščito pred soncem. Pri Paula's Choice priporočajo uporabo res dobrega seruma, če ne drugega zato, da čez 10 let ne bomo videti 20 let starejši.
Antioksidanti uničijo proste radikale, ki škodijo koži. Kadar je naša koža pod močnim vplivom zunanjih dejavnikov (izpušni plini, umazan zrak, klimatske naprave ali ogrevanje), se prosti radikali tvorijo na koži in jo napadajo. In ker se to dogaja vsakodnevno, se naša koža ne more sama zaceliti in do konca pozdraviti, zato na njej počasi, a vztrajno nastajajo vidni znaki staranja. Antioksidanti so tisti, ki koži pomagajo loviti in uničiti proste radikale ter jo varujejo tako, da se je tudi sama sposobna ubraniti pred napadi prostih radikalov in vnetji, saj drugače prihaja do prevelikega napada prostih radikalov in stalnega vnetja.
Antioksidanti našo kožo zaščitijo pred vnetji. Antioksidanti tako znotraj telesa kot tudi na koži delujejo v boju proti vnetjem. Le-ta so namreč povzročitelji znakov staranja. Iz enega dneva v drugega ne opazimo in ne čutimo izgube elastičnosti in mikrometrske poglobitve gub, z meseci in leti pa se ti znaki staranja vtisnejo v našo kožo za vedno. Preden bi lahko vnetja postala kronična, nas antioksidanti varujejo pred njimi in jih umirijo. Kronična vnetja na koži namreč povzročajo prav tisto, česar si najmanj želimo: izgubo elastičnosti kože, temne madeže od sonca, vidne kapilarice, rozaceo ali splošno občutljivost kože. Zdaj veš, kaj potrebuješ - odličen serum z antioksidanti za lepše leto 2016 brez gub!

Ni komentarjev:

Objavite komentar