torek, 01. december 2015

Avtomobilska premiera: novi MINI Clubman

Pod geslom "Sledi svojemu instinktu" so v trzinskem Avto Aktivu povabili na uradno predstavitev novega MINI Clubmana, ki je na trg vstopil z zadnjim oktobrskim dnem. Šaljivo, kot vedno, je za mikrofonom stal Vid Valič, poleg drugih gostov ni manjkala tudi pevka Alya, ki je, kot je znano, uradna ambasadorka MINI vozil v Sloveniji.
Novi MINI CLUBMAN je bolj vsestranski kot kadarkoli, je MINI za vse priložnosti in vse počne v stilu ter z zanosom. Je daljši in širši od predhodnika, z boljšim izkoristkom prostora: notranjost s petimi sedeži, dodatnim prostorom v predelu za noge in večjim prtljažnikom (1250 litrov), vključno s super fleksibilno zadnjo klopjo, ki je deljiva v razmerju 40:20:40.
Uporabnost, ki sledi obliki, zaokrožijo trenutki udobja in razvajanja: vrhunski materiali, ambientalna osvetlitev in nešteto drobnih pozornosti. Gre za novo interpretacijo tradicionalne oblike koncepta kombija, ki je prvič prilagojena zahtevam kompaktnega razreda; omenimo izrazit sprednji del z odprtinami za zračne zavese na obokih sprednjih koles; dinamično razpotegnjeno silhueto s štirimi stranskimi vrati in ramensko konturo, ki poudarja širino avtomobila.
Značilnosti novega modela so dolga strešna linija in antena v obliki plavuti z rdečo signalno lučko alarmnega sistema, navpičen zadek s karakterističnimi dvokrilnimi vrati prtljažnika, napis modela Clubman in integrirane horizontalne luči, nova barvna zaključka v kovinskem Melting Silver in Pure Burgundy, streha in pokrovi zunanjih ogledal v belem, črnem ali srebrnem kontrastnem zaključku.
Notranjost je povsem na novo zasnovana - tu so široka instrumentna plošča z umerjenim okvirjem v izvedbi kokpita na zgornjem delu, instrumentna plošča na volanskem drogu, usklajeno integriran centralni merilnik z LED svetlobnim obročem in prikazovalnikom funkcij vozila, infozabave, telefona in navigacijskega sistema, sredinska konzola z električno ročno zavoro, predali za shranjevanje, par držal za pijačo, krmilnik MINI Controller in naslon za roko, vrhunske okrasne letve za sredinsko konzolo in elemente vrat.
Pri novem Clubmanu bo voznik zaznal doslej najvišjo raven udobja v vožnji in še vedno značilen go-kart občutek blagovne znamke v MINI zaradi visokokakovostne tehnologije podvozja, ki je edinstvena v konkurenc.
Za pomoč vozniku so zasnovali široko paleto inovativnih sistemov za pomoč vozniku: MINI Head-Up projektor, sistem za pomoč pri parkiranju, kamero za pomoč pri vzvratni vožnji in Driving Assistant z aktivnim asistentom za uravnavanje hitrosti s kamero, opozorilnik pred naletom in trkom s pešcem s funkcijo zaviranja, asistentom za dolge luči in sistemom za prepoznavanje prometnih znakov.
Na voljo je pestra izbira elementov dodatne opreme za individualizacijo zunanjosti in notranjosti: paket aerodinamike John Cooper Works, linija za zunanjost Chrome Line; strešni nosilci; velik izbor tipov sedežev, okrasnih površin in barv notranjosti; ekskluzivni elementi opreme John Cooper Works in MINI Yours. Cena vozila se začne pri 24.050 evrih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar