nedelja, 08. november 2015

Vintage Getaway: podpora vintidž modi in ponovni rabi oblačil

Fashioniste se dobro spomnijo uspešnega projekta Vintage Vikend, ki ga je Tjaša Gračner pripeljala v Slovenijo in nas navdušila nad trendom vintage mode. Zadnje leto Tjaša živi na Reki na Hrvaškem in skupaj s svojim možem Tonijem Matuslovićem vodita projekt Vintage Getaway, kjer osveščata ljudi o pomenu ponovne uporabe oblačil in predmetov.
Ker so tudi letos modne smernice obarvane v retro odtenke, sta sklenila pripraviti modno zgodbo z originalnimi oblačili in modnimi dodatki iz 60., 70. in 80. let prejšnjega stoletja. Povezala sta se z nadarjeno reško fotografinjo Majo Fristacky, ki jima je pomagala uresničiti njuno vizijo.
"Letošnjo jesen in zimo bomo pričakali v krojih in vzorcih, ki spominjajo na pretekla desetletja. Prizori iz modnih brvi, izložb in ulic vsekakor bolj spominjajo na leto 1975, kot pa na 2015. Prav zato smo pri znamki Vintage Getaway, ki promovira ponovno nošenje oblačil in modnih dodatkov iz prejšnjega stoletja, sklenili podati roko fotografinji Maji Fristacky in skupaj z njo ustvarili modno zgodbo, o odraščanju, lepoti in ženskosti,… odeto v brezčasna oblačila, barve in vzorce iz konca 60-tih in začetka 70. let prejšnjega stoletja," je povedala Tjaša Gračner.
Pri Vintage Getaway menijo, da so vintage oblačila tisti ščepec, ki začini garderobo, ji doda individualnost ter nas loči od uniformirane množice. Nošenje rabljenih oblačil je tudi način, kako odgovorno in etično poskrbeti za okolje, ob enem pa skočiti v neko elegantnejše modno obdobje. Maja Fristacky je fotografinja, ki svoj navdih išče v glasbi in filmih ter v svoja dela vedno vpelje malo retro pridiha.

Foto: Foto Fristacky
Oblačila in modni dodatki: Vintage Getaway
Make up: Maja Fristacky
Styling: Tjaša Gračner

Ni komentarjev:

Objavite komentar