sreda, 18. november 2015

Kako do turške kave v manj kot minuti?

Hrvaški Franck je na degustaciji ljubiteljem dišeče kave predstavil novo turško kavo Franck Crema, ki jo pripravimo tudi instantno, s prilivanjem vroče vode (to je mogoče zaradi posebnega načina mletja), ali pa v 'džezvi', če nam je to ljubše. V ljubljanski restavraciji As Aperitivo so gostje spoznavali opojno dišečo črno pijačo, ki je postala za mnoge nepogrešljiv jutranji ritual, brez katerega sploh ne moremo zakorakati v nov dan.
K razvoju inovativnega izdelka so Franck spodbudile zakonitosti sodobnega življenja, je povedal izvršni direktor marketinga in razvoja pri podjetju Franck, Kristijan Gregorić: "Franck Crema je prava mleta turška kava in kot taka rezultat pričakovanj naših potrošnikov in trendov, ki sooblikujejo sodobno kavno tržišče. Osredotočili smo se na vse bolj prisotni trend praktičnosti, obenem smo ustvarili tudi nežnejšo in blago aromo. Najpomembneje je, da hitra priprava kavi ne vzame tistega, kar pri klasični turški kavi najbolj cenimo, to pa je bogat okus."
Kristijan Gregorić iz podjetja Franck ob voditeljici Uli Furlan
Kava Franck Crema je bila pravzaprav ustvarjena posebej za slovenske kavopivce, saj združuje vse tisto, kar je po raziskavah slovenskemu potrošniku najbližje - tradicionalen okus turške kave, nežno aromo in možnost hitre priprave.

Povezovalka dogodka Ula Furlan prav tako ceni trenutke v družbi dišeče kave: "Ritual je pri meni najpogosteje povezan s tistimi, ki mi pomenijo največ. Ali po kosilu, ob klepetu s prijateljicami, z mamo, ko nadoknadiva vse zamujeno ali z mojim srčnim izbrancem. Ne mine dan, ko se ne bi srečala z vsaj eno skodelico kave, hvaležna sem, če imam čas, da jo spijem v miru."
O bogastvu okusa in pomembnosti vsakdanjih ritualov so nato med seboj pomodrovali tudi drugi gostje, ki so ob srebanju skodelice izvrstne kave in slastnih rogljičkih skoraj pozabili, da imajo ta dan še obveznosti naprej.
In moja najljubša kava? To je že dolga leta prav Franckova kava, le da prisegam na njihov instanten capuccino z okusom Irish Cream. Če ga v trgovini kdaj zmanjka, bo to najbrž zato, ker jaz popijem vsega ;) No, dala bom priložnost tudi Franck Cremi, zakaj pa ne. Morda bo to postala moja nova najljubša kava? Navsezadnje je pomembno zgolj to, da vse ostane v (Franckovi) družini.

Ni komentarjev:

Objavite komentar