četrtek, 22. oktober 2015

V družbi zvezd obeležili 250 let Hennessyja

V Zagrebu so včeraj z veliko zabavo in regijsko prireditvijo proslavili častitljivo 250. obletnico hiše konjaka Hennessy. S tem se je Zagreb pridružil svetovnim prestolnicam, ki so v tem letu obeležile to pomembno obletnico.
Številne povabljence iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije in Hrvaške sta nagovorila predstavnika Hennessyja, generalni direktor za srednjo in vzhodno Evropo Julian Morel in ambasador znamke Jean-Michele Cochet, ter jih popeljala skozi pustolovščine na 250-letni poti te luksuzne hiše. Slavnostno dogajanje pa se je vršilo v znameniti zagrebški kavarni Johann Franck.
Zgodba o uspehu, ki traja že osem generacij, sta priložnost za hišo Hennessy, da se je zahvalila vsem, ki so prispevali k temu uspehu na kar petih celinah. "Hennessy od nekdaj skrbi za odličnost, kontinuiteto in tradicijo ter odprtost, pri tem pa neguje bistvo francoskega znanja. Zelo me veseli, da smo postali del Hennessyjeve zgodbe, še bolj pa to, da so danes z nami številni povabljenci in poslovni partnerji tako iz regije kot iz sveta, da skupaj dostojno obeležimo to pomembno obletnico!" je bila vesela Valentina Berlec, vodja blagovnih znamk Moët Hennessy za Slovenijo.
Tony Cetinski je polepšal večer povabljencem
Na veliki regijski prireditvi so zastopniki in distributerji skupine Moët Hennessy za Slovenijo, Hrvaško in Srbijo, pričakali številne goste. Uvod v to veliko regijsko praznovanje ob 250-letnici znamke Hennessy se je začel s strokovnim predavanjem o proizvodnji in kulturi pitja konjaka s pokušnjo konjaka, ki se je pod vodstvom ambasadorja Hennessyja, Jeana-Michela Cocheta (na fotografiji spodaj), odvijalo popoldan, tik pred slavnostno prireditvijo, v Mediateki Francoskega inštituta v Zagrebu.
Povabljenci so na zagrebški pokušini okušali najboljše iz hiše Hennessy: konjake Hennessy V.S., Hennessy Fine de Cognac, Hennessy X.O. in Hennessy Paradis, od močnih hrastovih not do čudovite elegance kašmirja. Zagrebški dogodek je v vsakem trenutku odseval vizijo Hennessyja o sebi in svetu, v znamenju okusa za avantgardo. Zdaj je čas, da sami napišemo svojo zgodbo o konjaku Hennessy in obzorjih, kamor nas lahko ta sofisticirana pijača odpelje...

Foto: Julio Frangen in Željko Vidinović

Ni komentarjev:

Objavite komentar